UKRAJINCI O PREGOVORIMA: Još uvijek nema konsenzusa oko četiri točke, ali Ukrajina ne odustaje

Facebook

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba priopćio je kako napreduju mirovni pregovori između Ukrajine i Rusije. Kazao je kako zahvaljuje turskom predsjedniku Erdoganu na pomoći i diplomatskim naporima. Dodao je kako je proces težak, ali Ukrajina drži svoju stranu i ne odustaje od zahtjeva.

“Inzistiramo, prije svega, na prekidu vatre, sigurnosnim garancijama i teritorijalnom integritetu Ukrajine”, istaknuo je Kuleba u priopćenju objavljenom na službenim stranicama.

Dodaje kako nije postignut konsenzus u četiri točke, kao što je spomenuo turski predsjednik. “Konkretno, ukrajinski jezik je i bit će jedini službeni jezik Ukrajine”.

“Ukrajinska delegacija čvrsto drži stranu i ne odustaje od zahtjeva. Prvenstveno inzistiramo na prekidu vatre, sigurnosnim garancijama i teritorijalnom integritetu zemlje. Ukrajina će nastaviti razgovore s Turskom i drugima uključenima kako bi se vratio mir na njezin teritorij”, ističe se u priopćenju.

Trodijelna strategija za postizanje mira ne smije se dovoditi u pitanje, naglasio je. Strategiju čine sankcije, vojna pomoć i pregovori.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI