UNATOČ MOLBAMA POJAVIO SE NA KRALJIČINOM DRŽAVNOM SPROVODU: Sve su oči bile uprte u njega, to bi moglo potkopati položaj njegova nasljednika

Foto: Guliver Image

Iako ga je španjolski premijer Pedro Sanchez zamolio da ne prisustvuje državnom sprovodu britanske kraljice Elizabete II., bivši španjolski kralj Juan Carlos, oglušio se o tu molbu.

Kako prenosi Daily Mail, Juan Carlos, koji je od kolovoza u egzilu u Abu Dabiju (UAE), došao je u Westminstersku opatiju kako bi prisustvovao kraljičinom sprovodu, a u njegovom društvu je i njegova supruga Sofija.

Protiv bivšeg španjolskog kralja se vodi nekoliko sudskih istraga, a upravo nakon što su pronađene financijske nepravilnosti u njegovom poslovanju sa Saudijskom Arabijom, abdicirao je 2014. godine, a sin Felipe preuzeo je dužnosti kralja.

Kraljevska obitelj poslala je pozivnicu Juanu Carlosu, ali to je njegovo prvo pojavljivanje na kraljevskom događaju od njegove abdikacije, a neki se boje da će to potkopati položaj njegova nasljednika kralja Felipea VI., koji je također danas u službi.

Juan Carlos očekuje saslušanje na Visokom sudu u Londonu, gdje ga tuži njegova bivša ljubavnica, njemačko-danska aristokratkinja Corinna zu Sayn-Wittgenstein, koja tvrdi da ju je zastrašivao i prijetio joj u nadi da ću je uvjeriti da vrati “poklon” vrijedan 50 milijuna funti.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI