UNATOČ PONUĐENOJ OSTAVCI: Luka Baričić ostaje na kandidacijskoj listi Centra

Foto: Vojko Basic / CROPIX

Nakon što je Luka Baričić u ponedjeljak na izvanrednoj konferenciji za novinare rekao kako će se, zbog seks afere, u koju je, kako je istaknuo “nepromišljeno ušao”, “u potpunosti povući iz politike”, čini se da to ipak neće biti tako.

Naime, Luka Baričić ostaje kandidat na listi stranke Centar za novo splitsko Gradsko vijeće koje će se prijevremeno birati u nedjelju, 26. lipnja.

Zakon o lokalnim izborima ne dopušta odustanak jednom ili više kandidata s kandidacijske liste nakon što istekne rok za kandidiranje, a to se u slučaju Splita dogodilo u četvrtak, 9. lipnja.

Prema Zakonu se navodi da se odustanak nekog od kandidata neće uvažiti i da će takva kandidacijska lista ostati pravovaljanom s imenima svih objavljenih kandidata.

Čini se da je toga svjestan i sam Baričić koji je u ponedjeljak, nakon izbijanja afere sa eksplicitnim porukama s navodnim djevojkama iz Srbije, izjavio da se „povlači iz politike i da neće konzumirati mandat gradskog vijećnika ako ga osvoji na sljedećim izborima“.



Bude li ipak izabran, može podnijeti ostavku i svoje mjesto ponuditi sljedećem koji je na redu odmah iza njega. Ta bi osoba kao vijećnik, umjesto Baričića, ušla u Gradsko vijeće.

Na pravovaljanoj kandidacijskoj listi Centra, Baričićevo ime nalazi se na 10. mjestu od ukupno 31. Toliko se vijećnika bira u splitsko Gradsko vijeće.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI