UOČI POČETKA ŠKOLSKE GODINE: Zadarska škola traži od roditelja bjanko zadužnice na 5000 kuna za dječje obroke

Screenshot

Uoči početka nove školske godine, roditelje jedne zadarske osnovne škole dočekao je “hladni tuš”! Naime, iz škole su roditelje koji žele za svoju djecu prehranu u školi zatražili da potpišu bjanko zadužnicu i ovjere je kod javnog bilježnika.

Riječ je o bjanko zadužnici na pet tisuća kuna, šo je najmanji mogući iznos bjanko mjenice, a potrebna je još i ovjera kod javnog bilježnika koja stoji 135 kuma, piše u objavi škole.

“Prehrana u školi započinje 12. rujna 2022. godine pod uvjetom da roditelj tijekom prvog tjedna potpiše ugovor. Na potpisivanje ugovora za marendu i/ili za ručak roditelj dolazi u školu s potvrđenom bjanko zadužnicom kod javnog bilježnika na iznos do 5000 kuna (663.61 euro), što je inače najmanji mogući iznos bjanko mjenice”, navodi se na školskim stranicama.

Nadalje se roditeljima sugerira da ju mogu ovjeriti kod bilo kojeg javnog bilježnika.

“Postoji mogućnost avansnog plaćanja po polugodištu ili po godini. U tom slučaju roditelji će dobiti popust od 10 ili 20 posto te ne moraju potpisivati bjanko zadužnicu”, objašnjavaju dalje.“Ukoliko roditelj redovito izvršava svoje financijske obaveze prema školi, bjanko zadužnica se neće aktivirati i ona se vraća roditelju po završetku učenikovog pohađanja škole. Obrazac bjanko zadužnice se nalazi kod javnog bilježnika”, piše na stranicama škole.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI