UPOZORENJE GRAĐANIMA! Ne nasjedajte na Internetu na oglase i ponude za lako dostupne gotovinske kredite

Izvor: PU koprivničko-križevačka

Sve je više stranica na društvenim mrežama na kojima razne tvrtke i pojedinci nude kredite. S tim u vezi policija je poslala važno upozorenje građanima.

“U srijedu 31. kolovoza u Policijskoj postaji Bjelovar, 48-godišnjak je podnio kaznenu prijavu zbog kaznenog djela ‘Prijevara’ iz članka 236. stavka 1. Kaznenog zakona. U prijavi je naveo da je na jednoj društvenoj mreži pronašao stranicu koja nudi kredite. Stupio je u kontakt s nepoznatom osobom s kojom je dogovorio podizanje zajma od više tisuća eura. Kao osiguranje, toj osobi je u ponedjeljak 29. kolovoza uplatio iznos od nekoliko tisuća kuna. Nakon uplate, zajam mu nije isplaćen na račun te se zbog toga smatra prevarenim.

U vezi navedenog događaja slijedi kriminalističko istraživanje”, objavili su iz policije.

Dalje su napisali kako “pozivaju građane na oprez”.

“Internet i društvene mreže pune su oglasa i ponuda za lako dostupne gotovinske kredite. Iza takvih se oglasa i ponuda najčešće skrivaju prevaranti koji ne samo da neće isplatiti kredit već će građanima uzeti i novac. Pripazite kome se obraćate za financijsku pomoć, ne nasjedajte na ovakve i slične ponude ‘povoljnih’ kredita putem društvenih mreža, ne upuštajte se u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtve kaznenog djela”, poručuju iz policije.Facebook Comments

Loading...
DIJELI