UPOZORENJE POLICIJE! Čuvajte se internetskih brzih kredita!

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Mnogi sugrađani u nedostatku financijskih sredstava posežu za raznim mogućnostima, a jedna od njih je i traženje kredita putem interneta. Policija je izdala važno upozorenje građanima, pozivajući ih da budu oprezni kada traže novac putem interneta, objavio je N1.

Jedan 68-godišnjak je u petak u Policijskoj postaji Slavonski Brod, prijavio kazneno djelo prijevare. Naime, oštećeni je 20. listopada putem društvene mreže kontaktirao banku koja je nudila rješavanje brzih kredita. Putem elektroničke pošte zatražio je brzi kredit u iznosu iznad 20 tisuća kuna, na što mu je odgovoreno, da u dva navrata uplati iznos iznad šest tisuća kuna, što je i učinio, a nakon čega će mu biti uplaćen iznos traženog kredita.

Međutim, oštećenom do danas nije isplaćen kredit, a niti vraćen uplaćeni iznos. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju otkrivanja počinitelja kaznenog djela, objavili su iz policije i pozvali sve građane na oprez.


Policija poziva građane na oprez – čuvajte se internetskih brzih kredita!

Internet i Facebook puni su oglasa “Brzi kredit”, “Krediti-pozajmice”, “Kredit na karticu – isplata odmah” i sličnih. Nipošto ne nasjedajte na te ponude!Ako baš morate tražiti novac po Facebooku, odmah pogledajte je li ta tvrtka u Sudskom registru i na popisu kreditnih posrednika Ministarstva financija, dodatno provjerite i proučite komentare, te ako vam se i najmanja sitnica učini sumnjivom – prijavite policiji.

Hrvatska narodna banka (HNB) upozorava da pripazite komu se obraćate za financijsku pomoć i s kime sklapate ugovorne odnose te pod kojim uvjetima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI