Uprava Agrokora nije aktivirala Zakon: ‘Proučavamo odredbe’

Robert Anic/PIXSELL

Iako su 24 sata izvjestili da je Todorić aktivirao "lex Agrokor", iz Agrokora su demantirali te kazali da su u fazi proučavanja

Kako doznaje 24 sata Ivica Todorić stavio je svoj potpis na aktivaciju lex Agrokora. To znači da će u Agrokor sljedeći tjedan doći izvanredni Vladin povjerenik. No, tim za krizno komuniciranje angažiran po dolasku Antonia Alvareza III, tu informaciju je za N1 demantirao. Javili su se i iz uprave Agrokora:

“Uprava Agrokora nije aktivirala Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku. U ovom trenutku možemo potvrditi kako se odredbe Zakona proučavaju radi dobivanja potpunih informacija o njegovoj primjeni i daljnjim procedurama”, objavljeno je iz Agrokora.

Inače, ‘lex Agrokor’ je u četvrtak izglasan u Saboru, a stupio je na snagu danas. Objavljen je u četvrtak na stranicama Narodnih novina.

Prema Zakonu, na prijedlog Vlade imenuje se izvanredni povjerenik. Ako do tog prijedloga dođe, Trgovački sud na prijedlog Vlade imenuje izvanrednog povjerenika koji zastupa dužnika. On može imati zamjenike, a u roku od 30 dana od imenovanja bira i savjetnika za restrukturiranje te po potrebi revizore i ostale savjetnike. Imenuje se i savjetodavno tijelo od pet članova, a jedan je predstavnik radnika, te vjerovničko vijeće sastavljeno od predstavnika vjerovnika.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI