URED PREDSJEDNICE ODBRUSIO KULJIŠU: Evo zašto nije gostovala na Harvardu!

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ured predsjednice nije bio upoznat s brojem studenata, ali ni s njihovim imenima

Poznati novinar i publicist Denis Kuljiš na svojem Facebook profilu osvrnuo se na gostovanje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u SAD-u te među ostalim konstatirao kako je predsjednica trebala gostovati na Harvardu. Ondje je, prema njegovim riječima, trebala održati predavanje studentima slavenskog jezika i književnosti, ali je predavanje otkazano jer je predsjednica inzistirala da na njemu sudjeluju isključivo Hrvati.

Koliko ima istine u riječima poznatog novinara upitali smo i samu predsjednicu, a iz njezina pak Ureda odgovaraju kako je Grabar-Kitarović bila inicijalno pozvana od strane Južno-slavenske udruge studenata na ovom prestižnom studiju, no Ured predsjednice nije bio upoznat s brojem studenata, ali ni s njihovim imenima.

Prema nama dostupnim informacijama druženje je otkazano iz razloga što se uprava Sveučilišta obratila studentima i upozorila ih kako ne mogu sami organizirati posjet predsjednika države, već da je za to zadužena samo uprava koja u kratkom vremenu nije mogla osigurati prijam na odgovarajućoj razini”, zaključuju iz Ureda predsjednice.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI