USKOK IMA PUNE RUKE POSLA: Inspektorica pogodovala ugostiteljima u pandemiji?

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Uskok je u utorak pokrenuo istragu protiv 57-godišnje sanitarne inspektorice koju sumnjiče da je lažiranjem inspekcijskih zapisnika omogućavala rad ugostiteljskim objektima za vrijeme epidemioloških mjera i primila mito od vlasnika ljekarne u kojoj je zatekla proizvod bez odobrenja.

Uskok je precizirao da je inspektorica od 25. studenog 2020. do 10. veljače 2021. u više navrata propustila procesuirati uočene nedostatke u ugostiteljskim objektima na području Zagreba za vrijeme trajanja zabrane rada sukladno epidemiološkim mjerama. Inspektorica je pritom i osobno koristila usluge tih ugostiteljskih objekata, dodao je Uskok.

Ugostiteljski objekti i ljekarna

Tužiteljstvo je nadodalo da je inspektorica sastavljala zapisnike o obavljenom inspekcijskom nadzoru u pojedinim trgovačkim društvima iako ga nije stvarno provela. Osim toga je u dva navrata, prilikom provođenja nadzora, propustila sačiniti zapisnik o utvrđenim prekršajima i procesuirati ih.

Također, sumnjaju da je, od 29. siječnja 2021. do kraja veljače 2021., tijekom provođenja inspekcijskog nadzora u jednoj ljekarni zatekla u prodaji sredstava bez važećeg odobrenja Ministarstva zdravstva te je potom provjerom utvrdila da je ljekarna podnijela nepotpun zahtjev za njihovom registracijom.

Kako bi se okoristila, inspektorica je otišla u inspekcijski nadzor te ljekarne i pritom vlasnikovog sina obavijestila da, ukoliko navedene proizvode ne registrira u roku od osam dana, podliježe prekršajnim sankcijama od najmanje 60.000 kuna.



Izradila dokumentaciju

Uz to, vlasnikovom sinu je ukazala da ga može uputiti na osobu koja će mu u navedenom roku riješiti dokumentaciju potrebnu za ishođenje odobrenja, na što je on pristao.

Inspektorica je zatim sina vlasnika ljekarne povezala sa 39-godišnjakom s kojim je ranije dogovorila da će ona osobno sačiniti potrebnu dokumentaciju, dok će on za tu uslugu tražiti 2000 eura koji će podijeliti međusobno.

Sukladno dogovoru, inspektorica je izradila dokumentaciju i proslijedila je 39-godišnjaku koji ju je predao sinu vlasnika ljekarne koji je isplatio traženi iznos.

Uskok je sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda protiv inspektorice predložio određivanje istražnog zatvora.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI