USKOK ISTRAŽUJE MOBITEL DARKA HORVATA: Javila se njegova odvjetnica! ‘Ne znam o čemu je Nobilo govorio, ja nemam nikakvih saznanja’

Foto: Darko Tomas/Cropix

Josip Aladrović i Tomislav Tolušić, bivši HDZ-ovi ministri dali su iskaze USKOK-u. Na ispitivanje je prvi stigao Tomislav Tolušić. Obojica su osumnjičena u korupcijskoj aferi koja je otkrivena kao krak one u kojoj je uhićen HDZ-ov bivši ministar gospodarstva Darko Horvat. 

“On je ranije rekao medijima da se ne smatra krivim da je počinio kaznena djela”, kazala je Višnja Drenski Lasan, odvjetnica Darka Horvata, piše RTL.

Za pokretanje istrage protiv Horvata i Aladrovića zbog slučaja navodnog nezakonitog zapošljavanja, ali i u istrazi protiv Horvata, oko nezakonite dodjele potpora malim poduzetnicima, ključni su bili iskaz i poruke iz mobitela Ane Mandac. U rukama istražitelja sada je i mobitel Darka Horvata.

“Vidjet ćemo što će izaći kad dobijem rezultate pretrage. Ta pretraga je obavljena, ali rezultati još nisu dostavljeni u spis, mi spis pratimo. Nažalost, teško je doći do uvida u spis u USKOK-u zbog loše organizacije rada”, kazala je Drenski Lasan.

“Ne znam o čemu Nobilo govori”

A u mobitelu je navodno opširna komunikacija s brojnim visokim dužnosnicima i članovima vlade. Odvjetnik Anto Nobilo u medijima je ranije ustvrdio da kruži glasina da bi upravo sadržaj tog mobitela mogao biti kompromitirajući za neke na visokim pozicijama.



“Nikakvih podatka koje je kolega Nobilo iznio u medije, ja takvih saznanja nemam. Ima nekih problema oko analitike pretraga elektronskih uređaja, zasigurno će tu biti problema, ali ja ne vidim da bilo tko opstruira na neki način istragu…”, kazala je Drenski Lasan.

I dok Horvat čeka da se ispitaju daljnji svjedoci, na davanje iskaza čeka i Boris Milošević, osumnjičen zbog poticanja na počinjenje kaznenog djela vezano za dodjelu spornih poticaja. Mandatno imunitetno povjerenstvo sutra će raspravljati o zahtjevu DORH-a za skidanje njegovog imuniteta.

“Nakon toga će u formi prijedloga ići na plenarnu sjednicu gdje će sabor o tome raspravljati”, kazao je Robert Jankovics, predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva.

Ako se pita njegovog odvjetnika, DORH je sa zahtjevom za skidanje imuniteta već zakasnio, no kada dođe poziv, aktivno će se braniti.

“Kad je postao saborski zastupnik, stekao je saborski imunitet i u tom momentu se istraga protiv njega nije mogla voditi”, kazao je Nobilo.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI