USKOK-ov OPTUŽENIK SMIJENJEN S MJESTA V.D. RAVNATELJA NP BRIJUNI: Umjesto Marna Milotića resorno Ministarstvo imenovalo Eduarda Kolića

Pixabay/Ilustracija

V.d. ravnatelj Nacionalnog parka Brijuni Marno Milotić, USKOK-ov optuženik, nakon isteka mandata više nije na tom radnom mjestu. Nadležno Ministarstvo imenovalo je u srijedu Eduarda Kolića novim vršiteljem dužnosti te javne ustanove do provedbe natječaja, objavljeno je u četvrtak iz NP Brijuni.

Milotić je imenovan vršiteljem dužnosti nakon što mu je 3. listopada prošle godine istekao mandat ravnatelja. Kao v. d. ostao je raditi isti posao više od godinu dana, a da za mjesto ravnatelja nije raspisan novi natječaj. Na Županijskom sudu u Osijeku protiv njega se vodi kazneni postupak, a tereti ga se za zlouporabu položaja ovlasti i trgovinu utjecajem.

Na čelu te javne ustanove, Milotić je bio od studenoga 2017. godine, kada ga je imenovalo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike s obzirom na to da je, kako su tada naveli “bio najbolji među sedam kandidata koji su se javili na natječaj koji je bio raspisan u ljetu 2017.”. On je tada na tom mjestu zamijenio ravnatelja Sandra Dujmovića.

Što se tiče novog v.d. ravnatelja Eduarda Kolića, on je već 30 godina zaposlenik Nacionalnog parka Brijuni Brijuni. U toj je ustanovi počeo raditi kao pripravnik, a do srijede je obavljao funkciju voditelja odsjeka za zaštitu životinjskih vrsta. U mandatu od 2008. do 2012. godine već je obnašao dužnost ravnatelja te javne ustanove.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI