USKOK pokrenuo izvide zbog Mercedesa iz dvorišta ministrice Žalac

screenshot HRT

USKOK je pokrenuo izvide oko luksuznog Mercedesa koji se našao u dvorištu Gabrijele Žalac, ministrice regionalnog razvoja i fondova EU. USKOK je, nakon raznih nagađanja, pa i nejasnih izjava same ministrice Žalac, tko je i kako nabavio automobil, cijene najma i drugih pojedinosti,  odlučio provjeriti sve podatke i utvrditi možebitne nezakonitosti.

Ispitani su i prvi svjedoci, a želi se i utvrditi odnos ministrice Žalac i vlasnika tvrtki Jolly Auto Line i Star Rent a Car, Josipa Stojanovića Jollyja.

Naime, poznato je kako tvrtka Jolly Auto Line sudjeluje u natječajima za modernizaciju splitskoga gradskog i prigradskog prometa, vrijednima više desetaka milijuna kuna, koji se financiraju sredstvima EU. Jedan od tih natječaja raspisalo je izravno Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova na čijem je čelu Gabrijela Žalac, navodi Jutarnji list.

“Iz pouzdanih izvora doznali smo da su istražitelji u meduvremenu upravo po nalogu Uskoka na terenu obavili obavijesne razgovore s više osoba kako bi se prikupili podaci o tome tko je stvarno koristio mercedes ‘parkiran’ u dvorištu obiteljske kuće ministrice Žalac”, piše Jutarnji list.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI