Uskoro bez propusnica između Splita, Solina, Kaštela, Trogira, Podstrane, Klisa i Dugopolja!

Foto: Tonci Plazibat / CROPIX

Gradonačelnici i općinski načelnici splitske Aglomeracije – Splita, Kaštela, Solina, Trogira, Dugopolja, Klisa, Podstrane – potpisali su Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti djelovanja civilne zaštite, a sve u cilju slobodnog kretanja građana unutar granica navedenog područja bez izdavanja propusnica dok traje epidemija koronavirusa (COVID-19).

Sporazumom su se gradovi i općine obvezali na koordinirano djelovanje sa svim postojećim stožerima civilne zaštite na ovom području, a mjere civilne zaštite koje se odnose na građane na području gradova i općina odnose se jedinstveno na sve građane.

Neslužbeno se doznaje da bi do ukidanja propusnica na spomenutom području trebalo doći tijekom sljedećeg tjedna, piše Dalmacija danas.

Što se tiče propusnica, tajnici gradskih kotara i mjesnih odbora, ovlašteni od Stožera civilne zaštite Grada Splita dosad su izdali ukupno 8.841 propusnicu temeljem Odluke u zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, stanovnicima Splita koji napuštaju mjesto prebivališta/boravišta iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama te kupovine hrane i osnovnih potrepština.

Preko sustava e-Građani izdano je 1.721.



“Molimo sve građane koji su u sustavu e-Građani da zahtjev za propusnicu šalju preko sustava e-Građanin, kako bi se omogućilo lakše funkcioniranje cjelokupnog sustava izdavanja propusnica. Iznimno, u slučaju ako građani nisu u sustavu e-Građani, mailom mogu zatražiti propusnicu od tajnika gradskih kotara i mjesnih odbora. Sve pojedinosti o izdavanju navedene su na poveznici“, stoji u današnjem priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI