USKORO IPAK NOVE EPIDEMIOLOŠKE MJERE: Što će to biti, još uvijek nije poznato

FOTO: Screenshot N1

U Hrvatskoj je u četvrtak zabilježeno 6310 novih slučajeva zaraze, što je najviše od početka epidemije. Prijašnji rekord postavljen je 10. prosinca 2020. godine kada je bilo 4620 novih slučajeva. Ministar unutarnjih poslova i čelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović je na sjednici Vlade rekao kako se razmatraju nove mjere za suzbijanje epidemije, a o tome će na vrijeme izvijestiti javnost.

“Inspektori su pojačali nadzor poštivanja mjera. Provedeno je 11.578 nadzora u tjedan dana, nepravilnosti se najviše odnose na rad kafića nakon 24 sata, nenošenje maski, nepridržavanje razmaka među stolovima i ljudima, nenošenja maski u javnom prijevozu… Izdano je 27 prekršajnih naloga”, istaknuo je Božinović.

Na loše stanje vezano uz situaciju s pandemijom koronavirusa osvrnuo se i premijer Andrej Plenković. 


“Stožer prati epidemiološku situaciju i razvoj koraka koje možemo poduzeti, no u svakom slučaju i dalje, a to ponavljamo otkako je cjepiva u izobilju, da je najbolja i najsigurnija mjera u borbi protiv virusa, koju imamo na raspolaganju, cijepljenje. I ovaj put pozivam sve koji se nisu cijepili da se cijepe, a oni kojima je vrijeme za treću dozu, da je prime”, rekao je Plenković.

Upozorio je kako i dalje treba održavati temeljne mjere zaštite, distancu, nošenje maske, prozračivanje, izbjegavanje okupljanja te održavati higijenu ruku.“Epidemiološku situaciju četvrtoga vala u najvećoj mjeri određuje broj necijepljenih. Dakle, necijepljeni određuju dinamiku epidemiološke situacije. Svih 22 preminulih u listopadu u dobi ispod 50 godina nisu bili cijepljeni”, rekao je premijer.

Dodao je kako se “proteklih dana ipak bilježi mali rast novocijepljenih”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI