USPJELI SU U NJEGOVOJ DELOŽACIJI! Bivši HDZ-ov župan i njegovi moraju seliti iz stana kojeg su bespravno koristili

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Ivo Žinić bivši župan Sisačko-moslavačke županije i HDZ-ovac kao i njegovi sinovi  odustaju od stana na  zagrebačkom Borovju koji su nezakonito koristili od 2013. godine.

Sve je to potvrđeno na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu gdje se vodio postupak za iseljenje Žinića, javio je Telegram.

Postupak je pokrenula država nakon što sami nisu željeli napustiti trosobni stan u vlasništvu Ministarstva branitelja.

Formalna presuda u ovom slučaju bit će donesena u siječnju iduće godine te će biti obračunati sudski troškovi koje će Žinić morati platiti državi.

Postupak protiv njega trajao je godinama, a prije nekoliko mjeseci obnovljen je pod pritiskom medijskih otkrića svih Žinićevih nekretnina.



Pa je postalo jasno da u zagrebačkom stanu nekadašnji župan ne živi još od vremena kada je od države dobio kuću u Glini. Na Borovju su boravili uglavnom Žinićevi sinovi.

U međuvremenu se također saznalo da su Žinići zauzeli ovu nekretninu krajem devedesetih, kada je on kao državni dužnosnik i stradalnik na to imao pravo.

2013. Ministarstvo branitelja naložilo im je  da se isele jer su do tada već dobili kuću u Glini. Žinić je stan u Zagrebu odbio mirno napustiti i nastavio se tužiti s državom.

“Povlačimo prigovore na tužbu i odustajemo od daljnjeg parničenja s državom”, poručili su Žinići sudu putem odvjetnika. Iz stana bi se trebali iseliti 15. prosinca.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI