Uvode se nacionalni ispiti u osnovne škole: Ministar Fuchs potvrdio! ‘To će biti jedan dobar temelj za ono što slijedi’

Ilustracija

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je u HTV-ovoj emisiji “Ima li što novo?” kako je protekla školska godina bila jako zahtjevna, ali da se može kazati da je bila i kvalitetna. Dodao je kako se unatoč pandemiji nije odustalo od reforme u sustavu obrazovanja. Vršitelj dužnosti ravnatelja Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Vinko Filipović naglasio je da će se od iduće školske godine uvesti nacionalni ispiti u osnovnim školama te da se razmišlja o spajanju A i B razine na državnoj maturi.

Fuchs je naglasio da su u protekloj školskoj godini učenici od prvog do četvrtog razreda proveli 98 posto nastave u školi odnosno “licem u lice” na razini Hrvatske, 85 posto razredna nastava, 71 posto srednjoškolci bez maturanata i 90 posto “licem u lice” maturanti. – Njih smo posebno štitili zbog mature, rekao je.

“Od sljedeće godine nastava će u svim školama krenuti po novim kurikulumima i kurikulum dokumenti se i dalje rade, samo što se o njima toliko ne priča i ne problematiziraju se u javnosti”, dodao je ministar znanosti i obrazovanja.

Vršitelj dužnosti ravnatelja Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Vinko Filipović naglasio je kako se i državna matura održava pod strogim mjerama te da je mali broj zaraženih maturanata i onih koji su u samoizolaciji. Oni će također moći pisati maturu te upisati studijske programe.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI