UVODE SE NOVA PRAVILA: Sve zagrebačke bolnice postaju covid bolnice

Foto: Pixabay/Ilustracija

Ekspertna skupina pri Ministarstvu zdravstva održala je sastanak na kojem je dogovoreno povećanja kapaciteta testiranja te novi režim za bolnice, a sve zbog velikog rasta novozaraženih od koronavirusa.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije uvodi se novi režim, a prema njemu sve “najveće zagrebačke bolnice postaju covid bolnice”.

To prije svega znači otvaranje novih kapaciteta za covid-pacijente i to u KB Dubrava, KBC Zagreb i u KBC Sestre Milosrdnice.


Prema preporuci, povećanje kapaciteta bolnice moraju u potpunosti realizirati najkasnije u ponedjeljak.

Postignut je i dogovor za povećanje izolacijskih kapaciteta u svim bolnicama. Iz ekspertne skupine su predložili otvaranje kapaciteta za covid-pacijente u Merkuru i na Svetom Duhu.Uz to, uvodi se 24-satni dispečer, što znači da bolnice moraju javljati stanje četiri puta dnevno i to u 8, 14, 19 i 24 sata. Dogovoren je i dispečer u zagrebačkoj Hitnoj koji će 24 sata nadzirati smještajne kapacitete, i to u vezi Objedinjenog hitnog medicinskog prijema (OHBP) i hospitaliziranih pacijenata.

Ovisno o razvitku epidemiološkoj situaciji, očekuje se novi sastanak ekspertne skupine sljedećeg tjedna. Pojačano bi se trebale koristiti i covid ambulante.

U Vinogradskoj više nema testiranja bez najave, a nove upute su na ovom linku.

U gradu Zagrebu se BRZO ANTIGENSKO TESTIRANJE (BAT) građana može obaviti u sklopu covid-ambulanti na sljedećim lokacijama Domova zdravlja:

Dom zdravlja Zagreb-Centar na lokaciji Avenija Većeslava Holjevca 22
Dom zdravlja Zagreb-Istok na lokaciji Grižanska 4
Dom zdravlja Zagreb-Zapad na lokaciji Prilaz baruna Filipovića 11

Za (BAT) testiranje u Domovima zdravlja građani se trebaju naručiti putem aplikacije dok se bez posebne najave građani mogu testirati na lokacijama:

Poliklinika Zagreb, Borovje, Zdeslava Turića 1
Poliklinika Zagreb, Gajnice, Argentinska 2

U gradu Zagrebu se PCR TESTIRANJE građana može obaviti na sljedećim lokacijama:
– u sklopu covid-ambulanti:

Dom zdravlja Zagreb-Centar, Avenija Većeslava Holjevca 22
Dom zdravlja Zagreb-Istok, Grižanska 4
Dom zdravlja Zagreb-Zapad na lokaciji Prilaz baruna Filipovića 11

Testiranje u domovima zdravlja se provodi na temelju uputnice liječnika obiteljske medicine i uz prethodno naručivanje.
– u sklopu drive-in testiranja:

Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Mirogojska 16.

Narudžbe za testiranje u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” provode se online, putem sljedeće poveznice.

Sljedećeg tjedna otvara se još jedan punkt za drive-in testiranje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, na Zagrebačkom velesajmu, ulaz Zapad 2. O točnom datumu početka rada testnog punkta iz Grada će naknadno obavijestiti javnost.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI