UVREDE, POVIŠENI TONOVI I NAPADI NA MINISTRA! Ispisnice za stotine članova

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Nekoliko tjedana uoči lokalnih izbora vukovarsko-srijemski ogranak HDZ-a prošao je kroz veliku krizu, koja je rezultirala odljevom velikog broja članova.

Na tom se popisu našao se i danas već bivši dožupan Josip Dabro, koji je na tim istim izborima konkurirao donedavnom kolegi Damiru Dekaniću.

Premda je Dekanić odnio pobjedu u drugom krugu lokalnih izbora, u ovoj županiji HDZ je ozbiljno poljuljan, a sukobi se nisu primirili niti nakon održanih izbora.


Međutim, kritičari za nemile događaje u ovoj stranačkoj organizaciji ne krive ni Dekanića, ni premijera Plenkovića, već prst upiru u ministra obrane Marija Banožića! Naime, smatraju ga glavnim i odgovornim za raskol i kaos u stranci. Na red je svojedobno Banožića pozvao kolega Ivan Anušić tvrdeći da se stranka ne može voditi iz Zagreba, a premda se činilo kako je ovaj dvojac izgladio odnose, čini se da se problemima u vinkovačkom kraju ne nazire kraj.

Burno je tako prema tvrdnjama upućenih bilo i prije desetak dana na sastanku stranačkog odbora Vukovarsko-srijemske županije na kojem se Banožić pojavio s odlukom da se iz stranke izbaci 200-tinjak članova.Prema riječima naših sugovornika prisutnih na tom burnom sastanku, sporni su članovi optuženi za opstrukciju na lokalnim izborima. Ministar ih je prozvao, a njegove optužbe nisu olako prihvatili, štoviše, pale su teške riječi i povišeni tonovi, a pobunjenici su bez susprezanja vrijeđali ministra prozivajući ga zbog njegova neiskustva, nezainteresiranosti i političkog staža.

Kako naglašavaju naši sugovornici iz vinkovačkog HDZ-a, s jedne strane javnost svjedoči kaosu u Ministarstvu obrane, a s druge strane oni svjedoče problemima u svojoj organizaciji pa je posve jasno kako Banožić ni jednu od svoje dvije funkcije ne obavlja kako treba. Izbacivanja iz stranke smatraju se uvertirom u nove unutarstranačke izbore za predsjednike organizacije, koji se u skladu sa Statutom HDZ-a provode nakon lokalnih izbora.

Iako je Banožić na prošlim stranačkim izborima osigurao svoju poziciju, smatra se kako će Plenković sada vođenje organizacije ipak prepustiti županu Dekaniću, a mnogi unutar HDZ-a vjeruju kako se Banožić s takvom degradacijom ne miri. Bilo kako bilo, ispisnice iz stranke već desetak dana ne prestaju stizati na adrese pobunjenog članstva, šalje im ih Županijska organizacija stranke. Članovi, pak, pozivaju premijera Plenkovića da se osvijesti i povede računa o onome što se događa u Vukovarsko-srijemskoj županiji kako se stranka ovdje ne bi potpuno ugasila.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI