Otac stavio na prodaju 5-godišnje dijete, uslijedila je brza policijska akcija

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Uz fotografiju djeteta bila je istaknuta i cijena od 2 tisuće kuna

Šokantna vijest stiže iz Podravine, gdje je jedan otac iz malog mjesta u Podravini na internetskom oglasniku objavio da prodajte vlastito 5-godišnje dijete! Uz fotografiju djeteta bila je istaknuta i cijena od 2 tisuće kuna. Šokirani administratori su brzo obavijestili policiju, a onda je uslijedila dramatična filmska akcija.

Pripadnici interventne jedinice su uz pratnju djelatnika mjerodavnog centra za socijalnu skrb munjevito zaposjeli cijelo naselje i dvoje djece odmah izuzeli iz inače problematične obitelji. 

Podravski.hr. neslužbeno doznaje kako se otac besmisleno branio da je oglas s fotografijom djeteta na internet postavio slučajno te mu nije bila namjera prodati vlastitog mališana.

Najmanje desetak policajaca opkolilo je cijelo naselje, drugi su sa socijalnim radnicima upali u kuću. Ma, sve se dogodilo u nekoliko minuta”, rekao je šokirani mještanin.

Centar za socijalnu skrb poduzeo je žurne mjere radi zaštite djece sukladno Obiteljskom zakonu te smo pokrenuli sudski postupak radi zaštite djece”, kratko je priopćio Centar za socijalnu skrb.



Oba djeteta su izuzeta iz problematične obitelji i hitno su udomljena, a oca je policija prijavila za kazneno djelo “zbog sumnje u kaznena djela trgovanja ljudima i povrede prava djeteta”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI