UŽAS NA AUTOCESTI, POGINULO 12 OSOBA: ‘Putnici iz Poljske su išli na hodočašće u Međugorje’

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je da je u bolnici preminula još jedna osoba te da je sada broj umrlih u nesreći dvanaest.

“Autobus je išao iz mjesta u blizini Varšave, prema nekim informacijama radi se o grupi koja je planirala ići na hodočašće u Međugorje”, rekao je Božinović.

“Dosta je putnika s teškim traumama, to je nešto što moramo imati u vidu. Razgovarao sam s potpredsjednikom Vlade Medvedom, on se čuo s poljskim premijerom i izrazio mu sućut, njemu osobno i obiteljima”, dodao je Božinović.

“11 osoba je preminulo na licu mjesta”, rekla je Maja Grba Bujević.

Kaže kako postoji mogućnost da je još netko zarobljen pod autobusom, no da je, koliko je to bilo moguće, bus pregledan i da se nadaju da to ipak nije slučaj. Čeka se i popis putnika.



Božinović kaže da su u autobusu bila 43 putnika.

U subotu ujutro oko 5,40 sati na autocesti A4 u smjeru Zagrebu između mjesta Jarek Bisaki i Podvorec, došlo je do teške prometne nesreće u kojoj je  prema prvim informacijama poginulo najmanje 11 osoba, a neslužbeno se doznaje da je preminula i 12 žrtva.

Kako javlja PU Varaždinska, s kolnika je sletio autobus poljskih nacionalnih i registarskih oznaka. Na mjesto nesreće izašlo je nekoliko ekipa hitne pomoći i više vatrogasnih ekipa.

“Smrtno je stradalo 11 osoba, dok su drugi ozlijeđeni prevezeni u bolnice u Zagrebu i Varaždinu. Intervencija je završena, na terenu je još vatrogasaca koji dežuraju”, kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Željko Nagy. Kazao je da su sve ljudi izvukli iz autobusa, a da se uzrok nesreće još ne zna. Informaciju o najmanje 11 mrtvih potvrdila je i policija.

Jedna od teorija o uzroku nesreće je ta da je vozač zaspao za volanom. Promet u smjeru Zagreba odvija se jednom kolničkom trakom uz regulacija policijskih službenika.

MUP se o nesreći oglasio na Twitteru.

“Teška prometna nesreća na A4 kod Brezničkog Huma. U slijetanju autobusa poljskih reg oznaka, prema prvim informacijama s terena, poginulo je 11 osoba, a nekoliko je ozlijeđeno. Osim policijskih službenika PU varaždinske, na mjestu događaja angažirani su i policijski službenici PU zagrebačke, više liječničkih i vatrogasnih timova. Promet dionicom Breznički Hum – Komin u smjeru Zagreba zatvoren je za sav promet i odvija se zaobilazno. Obilazak: čvor Breznički Hum-DC3-čvor Komin. Vozači molimo pratite upute policijskih službenika na terenu.”

Na mjesto nesreće stigli su ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

“S obzirom da je zbog prometne nesreće dionica od Brezničkog Huma do Komina u smjeru Zagreba zatvorena za sav promet, zbog čega je otežano putovanje na ovoj dionici autoceste A4, molimo sve korisnike za razumijevanje. Sve žurne službe su na lokaciji te ulažu napore da se promet što prije pusti spomenutom dionicom autoceste.

Također molimo korisnike koji koriste autocestu A4 za putovanje prema Zagrebu, da ukoliko su u mogućnosti ne kreću na put dok se situacija na autocesti ne stabilizira, kako se ne bi stvarali zastoji i dodatne kolone vozila u prilazu naplatnim postajama te na samoj dionici”, poručuju iz HAC-a.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI