UŽAS U CENTRU ZAGREBA! U Jurišićevoj ulici urušio se dio zgrade, dijelovi pali na tramvajske vodove, ljudi su se sklanjali

Foto: Screenshot Telegram You Tube

Dio zgrade urušio se u centru Zagreba u petak u poslijepodnevnim satima.

Do nesreće je došlo u Jurišićevoj ulici na broj 6 te je policija zatvorila dio ulice.

U PU zagrebačkoj potvrdili su za Telegram da su cigle pale na tramvajske vodove i cestu. Srećom, nitko nije nastradao.

Inače, u toj zgradi se nekada nalazilo kino Grič, a navodno se počela obnavljati od potresa. Građani koji žive u susjedstvu kažu kako nadležnim službama mjesecima prenose svoju zabrinutost za stabilnost zgrade. Uvjereni su kako prije početka radova nije dovoljno osigurana od urušavanja koje bi moglo imati posljedice i za njihove nekretnine.

Iz tvrtke Odo Vicus, u čijem je vlasništvu spomenuta zgrada, najavljivali su kako će tamo otvoriti hotel, no dugo se nije događalo ništa. Zgrada je napuštena i godinama je djelovala kao deponij smeća.Iako su danas i vatrogasci bili upućeni na intervenciju jer je nakon urušavanja cigli prašina izgledala kao dim od požara, ubrzo je utvrđeno da vatre nema. Tramvajski vodovi su oštećeni pa je promet tramvaja prekinut Jurišićevom ulicom u oba smjera.

Podsjećamo, od razornog potresa u Zagrebu prošlo je više od dvije godine. Obnova ide, odnosne ne ide svojim tokom, a dosad je zabilježeno više slučajeva pada žbuke i cigli po ulicama metropole.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI