UŽAS U SLAVONIJI: Kupili djevojčicu te je prisiljavali na brak s dječakom. Zatočili su je i tukli

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL, Ilustracija

U Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu ispitani su 35-godišnji hrvatski državljanin i 30-godišnja srpska državljanka.

Uz njih su ispitani i 36-godišnjak i 37-godišnjakinja, oboje hrvatski državljani.

Kako su objavili iz Županijskog državnog odvjetništva, prvookrivljenog i drugookrivljenicu sumnjiče za trgovanje ljudima, protupravno oduzimanje slobode i teška tjelesna ozljeda u pokušaju.

Trećeokrivljenog sumnjiče da je počinio kazneno djelo trgovanje ljudima i kazneno djelo prijetnje dok četverookrivljenu sumnjiče da je počinila kazneno djelo trgovanje ljudima.

Sve je počelo početkom lipnja ove godine, kada su roditelji 14-godišnjaka, došli u kuću u gradu na području Brodsko-posavske županije u kojoj je živjela 15-godišnjakinja s roditeljima. Cilj im je bio dogovoriti prisilni brak djevojčice i dječaka, ali i cijenu za koju će kupiti djevojčicu.



Djevojčica se protivila prisilnom braku, zbog čega joj je otac prijetio batinama. Tako je, bez obzira na sve, obavljena “prodaja” djevojčice. Roditelji dječaka su djevojčicu zatočili, te su okrivljeni za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede djetetu koje se opiralo prisilnom braku.

“Osnovano se sumnja da su prvookrivljenik i drugookrivljenica početkom lipnja 2021. godine u jednom gradu na području Brodsko-posavske županije, došli u kuću u kojoj je živjela oštećenica (2006.) kako bi s njezinim roditeljima odnosno trećeokrivljenikom i četvrtookrivljenicom dogovorili prisilni brak oštećenice s 14-godišnjakom (2007.) te dogovorili cijenu prodaje. Oštećenica se protivila takvom braku, no trećeokrivljenik (otac) je, uz prijetnje fizičkim nasiljem, navedeno realizirao pa su prvookrivljenik i drugookrivljenica (roditelji od 14-godišnjaka) počinili na štetu oštećenice kaznena djela trgovanja ljudima i protupravnog oduzimanja slobode te pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede”, navode u Županijskom državnom odvjetništvu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI