Vakula prognozira kakva će nam biti veljača

Sanjin Strukic/PIXSELL

Osjetnije zatopljenje, i topljenje snijega i leda, u prvom je tjednu veljače gotovo sigurno, kaže Vakula

U današnjoj prognozi za HRT Zoran Vakula navodi kako se, unatoč današnjem padu tlaka zbog dotoka osjetno toplijeg zraka u više slojeve atmosfere – do utorka diljem Hrvatske nastavlja stabilno i suho vrijeme, ali to u hladnom dijelu godine ne znači nužno posvuda i sunčano.

Ističe kako će magla i niski oblaci biti česti, u nekim nizinama i dugotrajni, ponegdje i cjelodnevni, a zbog njih će smanjene vidljivosti biti i mjestimice na Jadranu, više na otvorenome moru nego uz obalu. Pritom se u nizinama unutrašnjosti ne smije sasvim isključiti ni mogućnost mjestimične izmaglice, mnogima nalik na pravi snijeg.

Bit će i dalje relativno hladno, osobito ujutro u nizinama kopnene Hrvatske, ali uz ipak zamjetan porast dnevne temperature zraka. Osjetnije zatopljenje, i topljenje snijega i leda, u prvom je tjednu veljače gotovo sigurno, a ostvare li se trenutačne prognoze, veljača će barem malo ublažiti negativno odstupanje dosadašnjeg dijela zime, kojem ponajviše pridonosi ovaj siječanj, hladan kao rijetko koji u povijesti mjerenja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI