VANDALIZAM U BIH: Neumjesnim grafitima oskrvnuta crkva u Bihaću! Nedalako od nje ispisan grozan natpis o Srebrenici

wikimedia

Na crkvi sv. Ante Padovanskog u Bihaću ispisane su uvredljive poruke što su u ponedjeljak osudile tamošnje vlasti i Islamska zajednica.

Nož, žica, Srebrenica

Nepoznata osoba ili više njih u noći na nedjelju ispisale su uvredljive poruke protiv Katoličke crkve na pročelju zgrade crkve u središtu Bihaća. Uz to, nedaleko od toga mjesta na oglasnome panou ispisane su poruke “Nož, žica, Srebrenica” te je na prometnome znaku ispisan kukasti križ.

Gradske vlasti Bihaća na čelu s gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem osudili su vandalski čin pisanja uvredljivih grafita na zidu crkve sv. Ante Padovanskog u centru grada.

“Pisanje grafita na bogomoljama vrijeđa sve građane i vjernike sve tri konfesije u gradu Bihaću i neće narušiti dobrosusjedske odnose po kojima je Bihać poznat u državi Bosni i Hercegovini”, naveo je Fazlić na stranici na Facebooku. On je pozvao policiju da rasvijetli ovaj vandalizam.Osuda sa svih strana

Osudu ovoga čina uputila je Islamska zajednica u Bihaću navodeći na svome profilu na Facebooku kako “skrnavljenje vjerskih objekata nije samo antivjerski, nego i anticivilizacijski čin koji ne ostavlja ravnodušnim nikoga”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI