Varaždinski SDP poručio Čehoku: ‘Dajte ostavku!’

screenshot

Čehok je nepravomoćno proglašen krivim za nezakonitu zamjenu zemljišta s Pataftinim tvrtkama

Varaždinski SDP zatražio je ostavku gradonačelnika Ivana Čehoka nakon što je u četvrtak nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog pogodovanja tvrtkama suoptuženoga Davora Patafte.

Predsjednik varaždinske Gradske organizacije SDP-a Miroslav Marković u priopćenju ističe da je – “iako nepravomoćna – osuđujuća presuda gradonačelniku Ivanu Čehoku od dvije godine zatvora i višemilijunska šteta koju je napravio gradu Varaždinu, uz još dva procesa koji se još vode protiv njega, i više nego dovoljan razlog da odmah podnese ostavku na svoju dužnost“.

Marković navodi i da je iz tog primjera “kristalno jasno” da bi se osobama s potvrđenim optužnicama za kaznena djela, kao što su ona koja se stavljaju na teret Ivanu Čehoku, trebale zabraniti kandidature na bilo kakvim izborima.

U razvijenim demokratskim zemljama, na koje se tako rado pozivamo, samo podizanje optužnice za ovako teška kaznena djela bio bi razlog da se ta osoba povuče iz javnog života, a kamoli da se kandidira za bilo kakvu javnu funkciju. Nažalost, kod nas se o ostavkama ni ne razmišlja čak i u situaciji kao što je ova. To je krajnje nemoralno i sukob je interesa bez presedana u Hrvatskoj, ali i šire”, ističe u priopćenju čelnik varaždinskog SDP-a te poziva Čehoka da da ostavku.

Ako ima i mrvicu političke i ljudske odgovornosti prema građanima našega grada, Ivan Čehok treba prekinuti ovu farsu i mora odmah odstupiti s pozicije gradonačelnika grada Varaždina”,  poručio je predsjednik varaždinskog SDP-a Miroslav Marković.Čehok je nepravomoćno proglašen krivim za nezakonitu zamjenu zemljišta s Pataftinim tvrtkama te malverzacije sa zemljištem za izgradnju POS-ovih stanova i nepravilnosti vezanih uz upravljanje varaždinskim aerodromom. Istodobno je oslobođen za prvu točku optužnice da je mimo javnog natječaja jednoj od Pataftinih tvrtaka dao posao zbrinjavanja otpada.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI