VATROGASCI APELIRAJU STANOVNIŠTVU: Požar u vodičkom zaleđu je pod nadzorom, no potrebno je ovo učinit kako bi se olakšalo vatrogascima

Foto: Pixabay/Ilustracija

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Šibenika Volimir Milošević kazao je kako je požar u vodičkom zaleđu pod nadzorom, doznaje HRT.

“Imali smo sporadična obnavljanja, no vatrogasci su uspjeli na vrijeme spriječiti da se požar ponovno rasplamsa. Dobra je stvar što nije bilo puno vjetra, bura je na požarištu Srima-Jadrija bila slaba, a na području Dubrave je nije ni bilo”, izvijestio je Milošević.

Požar se tijekom noći nije širio prema Vodicama, Srimi i Jadriji.

“Površina koju smo jučer zaključili kada smo stavili požar pod kontrolu ostala je ista, što znači da se požar nije proširio. Sada obavljamo smjenu vatrogasaca koji su noćas bili na terenu i koji su sanirali rubove novim snagama koje će tijekom dana biti na požarištu”, rekao je Milošević.

Nadaju se da neće biti potrebe za intervencijom kanadera.



“Naša je želja da se danas piloti i posade zrakoplova odmore, nismo ih planirali dizati ako ne bude potrebe”, kaže.

Zahvaćeno je veliko područje. “Požar Srima-Jadrija zahvatio je oko 250 hektara, a požar u Dubravi osam hektara, što znači da je ukupno zahvaćena površina od 258 hektara”, otkriva Milošević dodajući da je vatrogascima najveći problem vjetar i nepristupačan teren.

Uputio je apel stanovništvu kako bi u slučaju požara situacija bila povoljnija za vatrogasce.

“Apelirao bih na ljude na ovom području, a i na ostalim dalmatinskim područjima, da urede svoje okućnice, sklone smeće, gorivi otpad, plastiku i ostale stvari kako bi, u slučaju da se ovako što ponovi, situacija vatrogascima bila povoljnija”, rekao je Milošević dodajući da nema potrebe da se zalijevaju vrtovi i krovovi dok je požar još udaljen jer tada vatrogasci imaju problema s kapacitetom vode u hidrantskim mrežama.

“Situacija je dosta dobra, tijekom noći smo imali samo na par mjesta novo izbijanje vatre koje je vrlo brzo sanirano i u ovom trenutku nema potrebe za dizanjem kanadera na ovom požaru između Šibenika i Vodica, a slična je situacija na požaru u šibenskoj Dubravi”, rekao je zapovjednik vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Darko Dukić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI