VATROGASCI SU IMALI PUNE RUKE POSLA: Čak dva požara buknula su na Braču, oba su lokalizirana

Foto: HVZ

Hrvatska vatrogasna zajednica priopćila je kako je u nedjelju došlo do požara na Braču. Tijekom dana intervenirali su dva puta.

“U 10:55 sati zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora na lokaciji Gospa od Pompeja u blizini mjesta Ložišća na Braču. Odmah su na teren upućene snage DVD-a Supetar i Milna. Utvrđeno je da je došlo do požara vozila koji se proširio na obližnje raslinje. Zbog opasnosti za širenje požara angažirano je 22 vatrogasaca s 8 vozila iz DVD-a Supetar i Milna. HEP je privremeno isključio dalekovod radi sigurnosti vatrogasaca. Vozilo je u potpunosti izgorjelo, a požar je također zahvatio 1 ha makije i niskog raslinja. Požar je lokaliziran u 11:27, a u potpunosti ugašen u 17:50”, javljaju vatrogasci.

“U  17:10 sati DVD Supetar je preko Centra 112 zaprimio dojavu o požaru na životinjskoj farmi iznad uvale Trstena. Odmah po dojavi na teren izlazi DVD Supetar i zatražen je angažman okolnih društava. O požaru je obavještena policija, Županijski vatrogasni operativni centar Split i veterinarska služba”, stoji u priopćenju vatrogasaca.

“Po dolasku na mjesto intervencije, vatrogasci su zatekli požar kompleksa životinjske farme. Jedan dio objekata je izgorio sa još neutvrđenim brojem životinja. Cilj vatrogasaca je bio evakuacija preostalih životinja, gašenje objekata zahvaćenih požarom i osiguranje objekata koji nisu zahvaćeni požarom, te sprječavanje širenja požara na obližnju šumu.

Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 30 vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila iz DVD-a Supetar, Milna, Pučišća, Bol i Selca te dislokacija Brač (iz Vatrogasne zajednice grada Zagreb).



Požar je lokaliziran u 18:30 sati te je nastavljeno sa saniranjem požarišta i zbrinjavanjem životinja. Vatrogasci ostaju do daljnjeg na požarištu”, ističu vatrogasci.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI