VEĆ TREĆI MINISTAR POZITIVAN NA KORONAVIRUS! Evo i tko će ga zamijeniti u Glasgowu

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U jeku četvrtog vala epidemije, već treći ministar hrvatske Vlade ispao je pozitivan na Koronavirus.

Naime nakon ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića, zatim ministra financija Zdravka Marića, danas je na covid-19 pozitivno testiran i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

Ministar Ćorić testirao se uoči odlaska na klimatski summit COP26 u Glasgowu, a osim samo pozitivnog PCR testa, razvio je i blaže simptome. U Glasgowu će ga zamijeniti Dunja Mazzocco Drvar.


Priopćenje Vlade RH prenosimo u cijelosti.

“S obzirom da je razvio blaže simptome bolesti COVID-19, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić testirao se na prisutnost koronavirusa. Nalaz se pokazao pozitivnim.Ministar Ćorić osjeća se dobro te će ostati u izolaciji i obavljati svoje dužnosti od kuće, slijedeći upute liječnika i epidemiologa.

Ministar se testirao i uoči planiranog puta na klimatski summit COP26 u Glasgowu, gdje će umjesto njega, ispred Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja biti Dunja Mazzocco Drvar.

Podsjećamo da nijedno od cjepiva ne štiti 100% od mogućnosti zaraze, pa tako ni u slučaju cijepljenja protiv bolesti COVID-19. Cjepivo dokazano štiti od težih oblika i ishoda bolesti.

Članovi Vlade i ostali vladini dužnosnici koji su se cijepili protiv COVID-19, uzimajući u obzir protek vremena od 6 i više mjeseci od primanja druge doze, pristupit će i docjepljivanju tzv. booster dozom, slijedom preporuka HZJZ, kako bi se produljilo trajanje zaštite. Više članova Vlade je to već i učinilo”, stoji u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI