VELIKA AKCIJA NA GRANICI Policija je uhvatila 144 migranta u ilegalnom prelasku granice

Ilustracija

Tijekom pojačanog nadzora državne granice s Hrvatskom, koji je od 2. do 5. lipnja zbog zaoštrene sigurnosne problematike, odredio v. d. generalnoga direktora Policije Anton Travner, slovenska policija zatekla je 144 osobe u nezakonitom prelasku granice.

Pojačan nadzor provodio se na dijelovima granice u nadležnosti PU Ljubljana, Novo Mesto i Koper, koji su i inače najizloženiji ilegalnim prelascima.

Jake policijske snage

Pored redovnih patrola, Slovenija je dodatno na granicu rasporedila više od tisuću policajaca, među njima i policajce konjanike i vodiče službenih pasa, a korištena su sva raspoloživa tehnička sredstva poput termovizijskih kamera, helikoptera i dronova. Cilj nadzora bio je migrantima, te onima koji ih ilegalno prebacuju preko granice, poručiti da se put preko Slovenije ne isplati.

Slovenska policija priopćila je da je među ilegalnim migrantima najviše bilo državljana Maroka (43), Pakistana (23) i Afganistana (23). Međunarodnu zaštitu zatražilo je 50 osoba. Pored toga, tijekom četverodnevne akcije, obrađeno je jedanaest osoba koje su, skrivene u vozilima, na graničnim prijelazima pokušale izbjeći graničnu kontrolu, prenosi Glas Istre.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI