VELIKA NAJAVA MAMIĆEVA ODVJETNIKA: ‘On će platiti ukupan iznos od 52 milijuna kuna u državni proračun’

Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić i dalje kao što je poznato nalazi u BiH i jučer je dao višesatni iskaz u Livnu.

Njegov odvjetnik Veljko Miljević bio je gost Novog dana na N1, a osvrnuo se na svjedočenje svoga klijenta u statusu osumnjičenika ispred Kantonalnog tužiteljstva u Livnu.

Miljević je komentirao i pravomoćnu presudu Županijskog suda u Osijeku prema kojoj Zdravko Mamić treba vratiti novac u državni proračun.

Nalog stavljen na oglasnu ploču suda

“Zdravku Mamiću je zbog jednog jedinog djela iz te presude Županijskog suda u Osijeku naloženo da uplati Državnom proračuna, a ne Dinamu i da bi ih Zdravko Mamić i njegova obitelj trebala uplatiti u državni proračun”, rekao je Miljević.



Dodao je kako je objavljen nalog suca izvršenja Županijskog suda u Osijeku koji je stavljen na oglasnu ploču, iako je imao urednu adresu na koju prima sve pozive.

“Ovo je objavljeno na oglasnoj ploči, neka on plati 25,5 milijuna, odnosno 26 milijuna kuna. Ja sam na to odgovorio da je to potpuno nerazumljivo i da ne znamo zašto bi se to platilo i kome i kako su baš došli do tog iznosa, kako se plaća višak ako je utvrđena nemogućnost plaćanja iznosa koji bi trebalo platiti”, naglasio je odvjetnik,

Ujedno je potvrdio kako Zdravko Mamić namjerava platiti ukupni iznos.

“Zdravko Mamić misli platiti naznačeni iznos i ne samo taj od 25,5 milijuna već cjelokupni iznos uz pomoć svojih prijatelja, ali ima izričitu želju da to dođe Republici Hrvatskoj i narodu Republike Hrvatske. Njemu je to naznačeno u tom oglasu, tu je naznačen rok od 8 dana koji je isticao jučer ili prekjučer. Ja sam obavio s njim razgovore i on je sam izrazio ovu želju. Zdravko Mamić je mene ovlastio da mogu baratati s tom informacijom. Zdravko Mamić želi to platiti, platit će cjelokupni iznos od 52 milijuna kuna, ali hrvatskoj državi i hrvatskom narodu”, zaključio je Miljević.

Podsjetimo, u srijedu je više od pet sati Zdravko Mamić davao iskaz u Kantonalnom tužiteljstvu u Livnu. Govorio je o svojim navodnim navodima da je, među ostalim, dao pola milijuna eura mita osječkim sucima kako bi ga oslobodili u prvom sudskom postupku za izvlačenje novca iz Dinama te odbili potvrditi drugu optužnicu protiv njega i njegova brata Zorana.

Zdravko Mamić je ispitan u svojstvu osumnjičenika jer se davanje mita, jednako kao i primanje mita, smatra kaznenim djelom.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI