VELIKA ŠTETA U KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI: Tuča napravila štetu od 30 milijuna kuna

Foto: Pixabay

Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Koprivničko-križevačke županije izvijestilo je kako je šteta od tuče na području općine Drnje, Đelekovec, Golu, Koprivnički Ivanec, Legrad, Peteranec i Rasinju, koja ih je pogodila tijekom svibnja i lipnja u iznosu od 30 milijuna kuna.

“Najveće štete, od gotovo 29 milijuna kuna nastale su na obrtnim sredstvima. Na građevinskim objektima su nešto veće od 800.000 kuna uključujući i one na nerazvrstanim cestama koje iznose nešto više od pola milijuna kuna dok su štete na dugogodišnjim nasadima procijenjene na 80.000 kuna”, rekao je predsjednik županijskog povjerenstva Nikola Gregur.

“Sukladno Odluci Vlade RH o pomoći za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode iz svibnja i lipnja ove godine, Koprivničko-križevačka županija izradila je Program dodjele potpore male vrijednosti poljoprivrednicima za ublažavanje i djelomično uklanjanje šteta za koji je ‘zeleno svjetlo’ dobiveno i od Ministarstva poljoprivrede”, dodao je.

Ističe kako bi Ministarstvo poljoprivrede trebalo donijeti Odluku o konačnoj raspodjeli sredstava pomoći iz državnog proračuna te će tada Koprivničko-križevačka županija raspisati javni natječaj na koji će se moći javiti svi kojima je u kasnoproljetnim nevremenima praćenih jakom tučom, stradala imovina.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI