VELIKA TRAGEDIJA I UŽAS U PULI: Dijete umrlo jer ga roditelji tri mjeseca nisu vodili liječniku!

ilustracija

Djelatnici Policijske postaje Pula-Pola proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su 45-godišnja hrvatska državljanka i 42-godišnji hrvatski državljanin počinili kazneno djelo povreda djetetovih prava.

Policija je 29. rujna zaprimila dojavu iz pulske bolnice da je u poslijepodnevnim satima preminulo dijete. Provedenim izvidima, policijski službenici utvrdili su kako su 45-godišnjakinja i 42-godišnjak grubo povrijedili djetetova prava zanemarivanjem i nebrigom oko njegovog zdravstvenog stanja, čime su prouzročili smrt djeteta.

Naime, unazad tri mjeseca djetetu se pogoršalo zdravstveno stanje, no osumnjičeni ga nisu odveli liječniku. Djetetu se zdravstveno stanje znatno pogoršalo 27. rujna, no osumnjičeni su tek 29. rujna zatražili hitnu medicinsku pomoć, kada je dijete prevezeno u pulsku bolnicu i gdje je, nažalost, preminulo.


Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u poslijepodnevnim satima, privedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske, stoji u priopćenju.

Kako neslužbeno doznaje Večernji list, roditelji su privedeni, a dijete je imalo 15-godina.Facebook Comments

Loading...
DIJELI