VELIKA POPLAVE OKO GOSPIĆA, POPLAVLJENE SU KUĆE: ‘Najteže je na području Ličkog Novog, otežana je i prometna komunikacija!’

Na širem području grada Gospića zbog obilnih oborina u posljednja dva dana došlo je do izlijevanja iz korita rijeka Novčice, Bogdanice i bujice Tisovac te su od strane Hrvatskih voda uspostavljene izvanredne mjere obrane od poplava.

“Trenutno je najteže na području Ličkog Novog gdje je poplavljeno pet stambenih i nekolicina gospodarskih objekata i stanovništvu je otežana prometna komunikacija zbog zatvorene dionice Lički Novi-Žabica (Gospić)”, piše Ravnateljstvo civilne zaštite.

Na terenu su sve službe i Stožer civilne zaštite grada Gospića koji su na dispoziciji ugroženom stanovništvu na poplavljenom području.


Na području Pazarišta vodostaj bujice Tisovac je u blagom opadanju. Zbog trenutne situacije ograničen je cestovni promet na sljedećim dionicama: Mala Plana – Velika Plana, Podastrana – Donje Pazarište, Lički Novi – Žabica, Smiljan – Trnovačko Novoselo, Smiljan – Rastoka, Lički Novi – Podoštra, Žabica – Gospić. 

“Potrošači se obavještavaju da uslijed intenzivnih oborina na velebitskom području u pojedinim izvorištima došlo je do povišenja mutnoće i voda nije za piće u naseljima: Velika i Mala Plana, Podastrana, Donje Pazarište, Kalinovača, Popovača Pazariška, Aleksinica, Vaganac, Vranovina, Oteš, Klanac, Veliki Žitnik, Trnovac i Bužim”, stoji u objavi Ravnateljstva civilne zaštite.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI