VELIKI PLANOVI ZA GLINU: Kreće se u projekte veće od 50 milijuna kuna

Foto: Goran Mehkek / cropix

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, u subotu je tijekom svečanosti povodom Dana grada Gline i oslobođenja grada u Oluji najavio kako se kreće u projekte vrijedne više od 50 milijuna kuna kako bi se sanirale posljedice potresa.

Celjak je kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića naglasio kako će se obnoviti Dom za starije osobe te Osnovna škola u Glini te se pokreće postupak obnove glinske Srednje škole.

“Za stanovnike Banovine, županija je osigurala sve preduvjete za potrebe rada Doma zdravlja u Glini, izmjestila liječnike iz kontejnera u zamjenski objekt za četiri ambulante opće medicine i ginekološku ambulantu, u što je uloženo 1,6 milijuna. Županija je na Fond solidarnosti prijavila i obnovu zgrade glinske ispostave Doma zdravlja u Petrinji, za što je već proveden postupak javne nabave i potpisan ugovor o radovima u vrijednosti 11,5 milijuna kuna. Također, u prostor Područne škole Viduševac izmještena je glinska ispostava Zavoda za hitnu medicinu”, dodao je Celjak te ističe kako su i dalje osigurani topli obroci za 815 korisnika kontejnera i drugih privremenih objekta.

Saniraju se prometnice, kako bi se teška mehanizacija i kamioni s građevnim materijalom mogli nesmetano i sigurno kretati. Proširen je most u Majskim Poljanama, te rekonstruiran most preko rijeke Maje, u što je uloženo oko četiri milijuna kuna, a u planu je nastavak radova na sanaciji cesta, nastavio je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI