VELIKI POŽAR KOD ZADRA STAVLJEN POD KONTROLU: Unatoč jakoj buri i teškom terenu kuće su obranjene, ozlijeđen i vatrogasac

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Sinoć je nedaleko Zadra, u Ražancu buknuo veliki požar. Kako su javili vatrogasci, u zaseoku Stojići vatra je stigla i do kuća, požar je bilo teško kontrolirati zbog jake bure i nepristupačnog terena. U požaru je lakše ozlijeđen i jedan vatrogasac.

No prema informacijama od jutros požar je čini se stavljen pod kontrolu jutros u 6:45. Kuće su obranjene iako je veliki problem prilikom gašenja predstavljala bura koja je puhala. Jutros u  pomoć stižu dva air tractora kako bi pomogli u borbi s vatrom.

Na području Zadarske županije jučer popodne buknuo je i požar otvorenog prostora na otoku Ugljanu, uz objekte na području Psihijatrijske bolnice Ugljan.


Požarom je bilo zahvaćeno nisko raslinje, makija i visoka crnogorica na procijenjenoj površini od 18 hektara te su požarom bila zahvaćena četiri manja prizemna objekta (skladišta) i djelomično krovišta objekata upravne zgrade i objekta gdje su se nalazili bolesnici. Bolesnici su evakuirani iz sigurnosnih razloga, a u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.

Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva kanadera te ukupno 55 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila iz JVP Zadar, Intervencijske vatrogasne postrojbe Zadar, sezonska interventna vatrogasna postrojba Ugljan, DVD-ovi Pašman, Tkon, Preko i Kali. Požar je lokaliziran u 17:20, a sanacija i dežurstvo gasitelja i dalje u tijeku. 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI