VELIKI PROSVJED PROTIV COVID POTVRDA! Ispred Banskih dvora tisuće nezadovoljnih građana

Foto: Facebook/Vice John Batarelo

Prosvjed protiv uvođenja obaveznih covid-potvrda održava se na Trgu sv. Marka već sedmi dan za redom, a svakog je dana sve više prosvjednika.

Prosvjed je započeo u ponedjeljak 8. studenog mirnim paljenjem lampiona na Markovom trgu gdje se nalazi ured Vlade RH, Banski dvori.

Prosvjednici svakog dana ispišu “NE” ispred policijske ograde koja je postavljena na Markovom trgu.

U subotu 13. studenog broj prosvjednika sigurno je dosegao i četiri znamenke, osim neograđenog dijela Markovog trga, sve je bilo puno prosvjednika u prilaznim ulicama od Kamenitih vrata i Kule Lotrščak.

Dio prosvjednika rekao je kako Trg neće napustiti te će ondje kampirati svaki dan do ukidanja obveznih covid potvrda te raspuštanja, kako tvrde “neustavnog Stožera civilne zaštite”.



Prosvjed je ponovno održan i u nedjelju 14. studenog.

Dio prosvjednika krenuo je od Trga Francuske republike u 15 sati prema Markovom trgu u koloni koju nazivaju Bijelim tihim maršem. Većina prosvjednika mogla se vidjeti obučena u bijelo.

Dio prosvjednika nije sudjelovao u koloni nego je došao izravno na Markov trg, a dio je, kao što smo napisali – prenoćio.

Organizatori su u pozivu istaknuli da nisu protiv cijepljenja nego protiv prisile i uvjetovanja cijepljenjem, a ograničenja necijepljenima smatraju segregacijom.

Prosvjed protiv uvođenja obveznih covid potvrda, 13.11.2021.
Prosvjed protiv uvođenja obveznih covid potvrda, 13.11.2021.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI