VELIKI RAT I OKRŠAJI U ZAGREBAČKOM HDZ-U! SUKOBILI SE KLANOVI! Plenković na meti kritika: U obranu mu skočili vjerni suradnici

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Posljednja privođenja u Zagrebu u sklopu kojih je pao bivši šef Gradskih groblja, ali i bivši HDZ-ovac Patrik Šegota uznemirila su duhove u zagrebačkom HDZ-u koji se podijelio na dva klana.

Na jednoj je strani doktor Mislav Herman, kao prvi čovjek organizacije i kadar premijera Andreja Plenkovića, a na drugoj su pak strani članovi koje se još uvijek povezuje sa zaboravljenim Milijanom Brkićem, odnosno nekadašnjim šefom Andrijom Mikulićem.

Dok Hermanovi pristaše bliski Plenkoviću tvrde kako su oni ti koji su se nastojali distancirati od Bandića, oni koji ne odbacuju veze s bivšim vodstvom stranke tvrde kako je Plenković bio taj koji je inzistirao na nastavku suradnje s Bandićem.


”Imali su prilike nakon Mikulićeva odlaska i Brkićeve marginalizacije raskinuti suradnju s Bandićem, ali Plenkoviću to nije padalo na pamet čak ni onda kada je nakon parlamentarnih izbora postalo jasno da Bandić gubi Zagreb i da slijedi njegov pad. Da je Plenković htio rušiti Bandića i njegovu mrežu onda na njega ne bi poslao Filipovića već neko zvučno i konkretno ime koje je moglo ugroziti njegov prolazak na izborima.

Pa on je i ranije bio taj koji je inzistirao na kandidaturi Drage Prgometa čime se također izlazilo u susret Bandiću, a sada se sve pokušava prebaciti na nekakvo bivše vodstvo, što je nemoguće i nedopustivo, jer su uostalom i Herman i navodni Bandićev kritičar Filipović podržali Bandićev posljednji proračun”, nabraja naš sugovornik iz zagrebačkog HDZ-a ogorčen aktualnim stranačkim vodstvom, dok izvori bliski aktualnom vodstvu nude svoju verziju priče pa kažu kako tu mrežu koja ih je povezivala s Bandićem, a s kojom ni Plenković ni Herman nemaju nikakve veze nije bilo moguće razbiti preko noći.”Plenković se spremao na raskid suradnje, ali je taj proces odrađivao postepeno, da nije onda bi Bandić i u ovom sazivu Sabora imao svoje žetončiće. Filipović je kandidiran radi toga što je HDZ u Zagrebu kadrovski opustošen i drugog izbora niti nije bilo, koga se uopće moglo kandidirati i koje je to zvučno ime koje nije surađivalo s Bandićem i koje ga je moglo ugroziti”, pitaju se pristaše Mislava Hermana i premijera Plenkovića, kojemu nije svejedno zbog privođenja u Zagrebu, no, kako kažu, on s time ne želi imati nikakve veze niti se u to misli petljati.

Premda se u to ne misli petljati, izgleda da bi Plenkovića sami HDZ-ovci mogli uplesti u ova neugodna događanja, jer u stranki zadnjih desetak dana ključa kao nikada. Neutralni tvrde da je situacija za sada još dobra, a da bi ozbiljniji problemi mogli nastupiti kada, i ako krenu privođenja njihovih stranačkih kolega koje su godinama držale ljestve Bandiću i njegovim ortacima.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI