VELIKI RAT ZA LIKU! Što se krije u pozadini Milinovićeva okršaja s Petryjem? Bitka nikad nije bila neizvjesnija

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Da će ličko-senjskim županom već u prvom krugu lokalnih izbora postati Darko Milinović vjerovali su ne samo njegovi kolege iz nove stranke Lipo već i donedavni kolege iz njegova HDZ-a u kojem je Milinović izgradio svoju političku karijeru.

Vjerovao je i sami Milinović da se protiv protukandidata Ernesta Petryja neće morati previše znojiti u borbi za novi mandat na čelu županije. Uostalom i sam je tvrdio kako se njegovoj stranci pridružilo 400-tinjak HDZ-ovaca koji su mu po svemu sudeći trebali biti jamstvo za pobjedu u prvom krugu lokalnih izbora.

Vjerovanja bivšeg ministra zdravstva izjalovila su se u izbornoj noći kada je shvatio da između njega i Petryja stoji tek jedan postotni poen, koji je dao naslutiti da će bitka za vlast u Lici u drugom krugu biti i više nego kompleksna.

Drugi dio kampanje donio je žestok sukob, prozivke i polemike koje se ne smiruju. Upućeni svjedoče kako je Milinović u ozbiljnoj panici te da je prilično uznemiren, ali da se ni pod koju cijenu ne misli predati jer je svjestan kako bez obzira na izborni rezultat ni HDZ-ovci nisu bili zadovoljni Petryjem kao kandidatom za župana.

Jedna od ideja prije izbora i jest bila da HDZ-ovci u tišini, i bez puno pompe podrže svojeg starog kolegu te da s njim nastave suradnju nakon izbora, no Petry se oteo kontroli iako mnogi i sada vjeruju kako bi bilo dobro da ublaži retoriku budući da će vrlo vjerojatno s Milinovićem morati surađivati nakon što prođu izbori.



Retoriku Petry ne smiruje, a Milinović mu pak najviše zamjera to što se nije pojavio na sučeljavanju, radi čega ga je nazvao kukavicom. ”Kukavica ne može voditi županiju”, poručio je Milinović kojem Petry nije ostao dužan.

”Darko Milinović provocira jer je svjestan gubitka izbora”, odgovorio mu je HDZ-ov kandidat kojemu doduše i u samoj stranci još od ranije zamjeraju političku prevrtljivost.

”Jednom teški HDZ-ovac, pa teški Blokovac, pa HIP-ovac, pa radi mjesta u HEP-u, pionir, omladinac Vesne Pusić, pa da zadrži, preko raznih Kapulica, vraća se u HDZ i ostaje na mjestu direktora HEP-a”, žestoko je komentirao aktualni župan kojega je Petry prozvao bivšim komunistom, koji se pridružio HDZ-u.

”Posvađao se s cijelom Vladom da bi na kraju osnovao svoj projekt Lipo”, replicirao je HDZ-ovac. Treba podsjetiti kako je na izborima prije četiri godine Milinović bio kandidat HDZ-a dok je Petry u to doba bio član HNS-a i kandidat za župana Nezavisne liste Bura promjena.

“Nećete nas istjerati iz Gospića, bando jedna! Sve su pokrali, ljudi iseljavaju, nema radnih mjesta, gdje su projekti”, govorio je na snimci iz 2017. godine Petry koji danas tvrdi kako nije prozivao cijelu stranku nego interesne skupine na čijem je čelu Milinović.

Tko je što govorio i tko koga napada za stanovnike ovoga kraja manje je bitno, oni političku polemiku ne mogu birati, ali će zato uskoro imati prilike odabrati tko će ih od ovih dvaju posvađanih političara predstavljati na poziciji župana.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI