VELIKI SKANDAL U SPLITSKOM HDZ-u! Krenuo okršaj! Kaos u stranci: Uključuje se i Plenković! Pada splitski kapitalac

Foto: Milan Sabic/PIXSEL

“Pao je Vice, pada i Ante”, tim riječima naši sugovornici iz splitskog HDZ-a komentiraju rezultate lokalnih izbora u Splitu koji prema tvrdnjama upućenih označavaju početak sukoba u HDZ-u.

Kako tvrde upućeni Anti Sanaderu još je prošlog tjedna premijer Andrej Plenković jasno dao do znanja da nije zadovoljan rezultatom prvog kruga lokalnih izbora, a nezadovoljstvo je dosegnulo vrhunac s objavom prvih izlaznih anketa. Kako svjedoče naši sugovornici iz splitskog HDZ-a prve ankete pokazatelj su velikog debakla vladajuće stranke koja je ostala bez vladajuće pozicije u gradu pod Marjanom kojega preuzima profesor Puljak.

”Kampanja koju je vodio Mihanović bila je skandalozna, loša i potpuno promašena, afera s doktoratom do kraja ga je potopila, potpuno je jasno da je on kandidat Ante Sanadera, sada je na potezu Plenković koji će morati početi sa ozbiljnim čistkama u stranci”, naglašava naš sugovornik te tvrdi da bi premijer šefa dalmatinskog ogranka svoje stranke mogao riješiti umirovljenjem.

”Sasvim sigurno će se raditi analize izbora i tražiti će se odgovornost, ovo neće biti dobro”, navodi naš sugovornik iz Splita koji vjeruje kako će se lokalni izbori sasvim sigurno manifestirati na odnose u vladajućim redovima. ”Nije ovo samo Sanaderov debakl, ali Plenković je na to pristao, sada je vrijeme da se primi posla, organizira stranku i pokaže odlučnost. Svi smo u šoku’‘, kaže se u Splitu u kojem očekuju da bi razlaz sa Sanaderom mogao biti bučan s obzirom na njegovu stranačku hijerarhiju.

”Plenković se prije izbora ogradio od Mihanovića i njegova mandata, očito je znao što slijedi, no najgore nam tek dolazi”, zaključuju u HDZ-u.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI