VELIKI SKANDAL USRED IZBORA U SRCU ISTRE! Spominju se kontroverzne snimke: Miletić glavni akter?

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Istraleaks je u posjedu kaznene prijave koju su nezadovoljnui članovi IDS-a podnijeli protiv gradonačelnika Pule Borisa Miletića i njegova ruskog partnera Nikolaja Viktorova, tvrdi se na ovoj stranici u objavi koju je prenio dio istarskih lokalnih medija. U toj se objavi iznose ozbiljne optužbe za korupciju usmjerene protiv aktualnog predsjednika IDS-a koji u drugom krugu vodi bitku za prvog čovjeka Istarske županije.

”Miletić je prije sedam godina Viktorovu dodijelio titulu počasnog građanina u nastojanjima da mu pomogne ostvariti hrvatsko državljanstvo. Također, Grad Pula je potom ruskom investitoru u više navrata činio razne pogodnosti iz koji je vidljivo da su Miletić i Rus vrlo bliski što podnositelje kaznene prijave navodi na zaključak da je pulski gradonačelnik u tim poslovima na račun grada ostvario osobnu korist”, tvrde na Istraleaksu pozivajući se na nezadovoljno članstvo stranke koje je u velikom strahu od toga da će ‘katastrofalna’ Miletićeva vladavina rezultirati potpunim nestankom stranke pa zato i jesu Istralekasu dostavili video snimku iz koje navodno proizlazi da je Miletić aktivno sudjelovao u procesu odobravanja koncesije za marinu na Ribarskoj kolibi. Kako se tvrdi, iz snimke proizlazi da je Miletić kao gradonačelnik politički utjecao na tijek natječaja koji nije u njegovoj ingerenciji.

”U snimljenom materijalu Miletić bjesni jer nije znao tko se sve javio na natječaj tvrdeći da je pred Rusom ispao teška budala.


Vidljivo je i da na svaki način pokušava iz natječaja izbaciti pulski Tehnomont te zatjeva da ga se “smjesta izvijestio tko god podigne natječajnu dokumentaciju” iako je koncesija u domeni Lučke uprave koja je pod kontrolom županije”, kažu nadalje na ovoj stranici na kojoj su se pozabavili i detaljima kaznene prijave koja im je kako tvrde dostavljena.

”Kronologija inkriminirane radnje-događaja05/2014

Nikolay Victorov dobiva Povelju „Počasni građanin Grada Pule“ kako bi što prije mogao dobiti Hrvatsko državljanstvo (čl. 12. Zakona o hrvatskom državljanstvu – interes za RH). Naime, titula počasnog Puležana bila je potrebna zbog neispunjavanja uvjeta iz članka 8. Zakona o hrvatskom državljanstvu, budući da Rus nije imao prijavljen neprekidni boravak u trajanju od 8 godina.

06/2014

Raspisivanje „dogovorene“ koncesije za obavljanje gospodarske djelatnosti, koja uključuje obavljanje lučkih djelatnosti i koja zahtjeva korištenje postojećih i gradnju novih građevina i drugih objekata na lučkom području „Ribarska koliba“. Ponudu predaju Pomorsko učilište “Euronautik” u vlasništvu Miroslava Lukića (predsjednika uprave Arenaturist ribarska koliba do 2012. i bivšeg poslovnog partnera Nikolay Victorova te Zelena šuma d.o.o. u vlasništvu Nikolay Victorova). Gradonačelnik Boris Miletić koristio je svoj utjecaj na ravnatelja lučke uprave Pula, Donalda de Gravisija, kako bi Victorovi dobili natječaj. Kako se radi o namještenom natječaju Euronautik odustaje od natječaja 23.06. (prije završetka natječaja) jer je od strane Victorovih Miroslav Lukić obaviješten da su oni dogovorili „sve s Gradonačelnikom kako bi dobili na natječaju“.

Zelena šuma d.o.o. predaje dokumentaciju 27.06.2014. godine. Na natječaju su i izabrani.

Natječaj nije objavljen u dnevnom listu Glas Istre gdje se inače objavljuju svi relevantni natječaji već samo u Narodnim novinama sve u cilju, tvrdi se u kaznenoj prijavi, kako se Tehnomont Marina Veruda ne bi javio na natječaj.

7/2014

Na inicijativu Arenaturist ribarska koliba d.o.o. Gradonačelnik Miletić upućuje u proceduru usvajanja prijedlog Odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja „Ribarska koliba“

Nadalje, postoji opravdana sumnja da je nautička luka Bunarina, luka posebne namjene, namijenjena Victorovima iz razloga jer ne postoji niti jedan opravdani razlog zbog kojeg Bunarina nije prenamijenjena u

luku otvorenu za javni promet, kao i sportska luka Bunarina koja je prenamijenjena u luku otvorenu za javni promet. Radi se o godišnjem prihodu od 6 milijuna kuna. U prilog tome govori i činjenica da je Grad prostornim planom smanjio broj vezova sa 250 na 199 jer sukladno zakonskim propisima za luke do 200 vezova natječaj raspisuje Grad, a ne Država koja raspisuje za luke od 200 vezova naviše. U planu upravljanja pomorskim dobrom predviđeno je raspisivanje koncesije upravo za Bunarinu kojom trenutno upravlja Lučka uprava Pula do kraja 2020. godine. Victorovi, unatoč više prijava građevinskoj inspekciji Pazin, bespravno grade više građevina pored objekta na k.č. *2567/1 te su na taj način uzrupirali 1.000 m2 državnog zemljišta. Na žalost ništa nije poduzeto po tom pitanju.

05/2020

Arenaturist ribarska koliba d.o.o. (pod okriljem korona krize) na drugoj k.č. 4890/3 bespravno gradi

40 parkirnih mjesta za potreba svog objekta. Katastarska česticaje u vlasništvu Grada Pule, ali kao i prethodna i u vanknjižnom vlasništvu RH te se za istu od 2004. vodi postupak utvrđivanja granica pomorskog dobra. Izgradnja parkirališta nije bila obuhvaćenaprogramom građenje komunalne infrastrukture – parkirališta za 2020. godinu, niti su za tu namjenu

bila osigurana financijska sredstva. Na temelju čega je investitor obavljao građevinske radove na čestici koja je u tuđem vlasništvu i na kojoj se vodi spor”, nabraja se tako detaljno pa se potom prenose stajališta članova i suosnivača stranke koji kako se tvrdi ne mogu više šutjeti na događanja u Puli.

”Ovo nije vođenje grada za koje smo se zalagali kad smo prije 30 godina osnivali stranku. Regionalizacija, decentralizacija i autonomija u korištenju proračunskih sredstava podrazumijeva transparentnu realizaciju projekata na dobrobit građana, a ne pogodovanje interesnim lobijima zbog vlastite materijalne koristi”, konstatira se u objavi.

Komentar na ove konstatacije zatražili smo i od Miletića čiji odgovor objavljujemo po dospijeću.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI