VELIKIM KORACIMA PREMA PRETPANDEMIJSKOJ 2019.! Brnjac: ‘Cilj je da se Hrvatska razvije u cjelogodišnje turističko odredište’

Ministarstvo turizma i sporta

Premijer Andrej Plenković pohvalio se kako je pred nama rekordna turistička sezona. To je potvrdila i Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta koje je rekla kako s “dosadašnjim dijelom turističke sezone možemo biti itekako zadovoljni”. Naglasila je kako je Hrvatska trenutno na 94 posto noćenja iz 2019. godine.

Uoči sjednice Vlade, Brnjac je istaknula da se turizam dobro oporavlja o čemu svjedoči i broj domaćih gostiju. Njih je u lipnju četiri do pet posto više nego u istom mjesecu prepandemijske 2019. godine.

“Pokazatelj je i vrijednost fiskaliziranih računa, koja je bila viša za 20 posto u odnosu na 2019. godinu”, rekla je ministrica.

Navela je kako se osim pripreme i realizacije sezone, Ministarstvo okreće i dugoročnim strateškim ciljevima, to jest transformaciji na zeleno i digitalno.

Apostrofirala je javne pozive iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO), pri čemu je završeno javno savjetovanje za poziv za javnu turističku infrastrukturu, a u savjetovanju se nalazi poziv za privatnu turističku infrastrukturu.



“Ovim putem pozivam sve u turističkom sektoru da se odazovu na javno savjetovanje, s ciljem da pozivi budu što bolji i konkretniji, jer svi projekti moraju biti gotovi do kraja 2025. godine. Fokus je na kvalitetnom i održivom turizmu, a cilj je da se dolazak turista ravnomjerno rasporedi tijekom cijele godine, kako na obali tako i na kontinentu”, zaključila je Brnjac.

Ponovila je kako Hrvatska ima dobre uvjete za razvitak lječilišnog turizma čime bi se naša zemlja razvila u cjelogodišnje turističko odredište.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI