VELIKO PRIZNANJE ZA GLAVNOG RAVNATELJA POLICIJE: Nikola Milina dobio Medalju časti francuske Nacionalne policije

Foto: MUP RH

Glavni ravnatelj francuske policije Frédéric Veaux u utorak je dodijelio Medalju časti francuske Nacionalne policije, Nikoli Milini, glavnom ravnatelju policije, izvijestili su iz MUP-a.

Uz glavnog ravnatelja Milinu sa suradnicima, svečanom prijemu prisustvovala je i državna tajnica za europske i međunarodne poslove i fondove Europske unije Ministarstva unutarnjih poslova Terezija Gras, stoji u priopćenju MUP-a.

Riječ je o službenom odlikovanju Francuske Republike, koje se u francuskoj policiji dodjeljuje od 1903. godine.

Glavni ravnatelj policije Milina naglasio je kako ovo počasno priznanje, ne smatra samo svojim, već i priznanjem čitavoj hrvatskoj policiji u kojoj, od samog početka do danas, s istim motivacijskim žarom predano radi već 31 godinu. Dodao je da je kao glavni ravnatelj hrvatske policije, prepoznao stratešku važnost hrvatsko – francuskog čvrstog  partnerstva u svim područjima sigurnosti te da će tu suradnju poticati i dalje, nastavlja se u priopćenju policije.

“Mogu reći da priznanje koje mi danas s povjerenjem uručujete, predstavlja svojevrsnu krunu moje dosadašnje  profesionalne karijere i svjestan sam ogromne važnosti i značaja koje ovo priznanje nosi.  Biti odabran za dodjelu ovog odličja, koje ima stoljetnu tradicijsku vrijednost te biti u društvu generala, policijskih bojnika i inspektora, a nadasve policijskih heroja koji su ovu medalju dobili prije mene, uistinu je neizmjerna čast“, kazao je za kraj glavni ravnatelj policije Milina.Facebook Comments

Loading...
DIJELI