VETERAN ZAGRMIO: ‘Milanović je jedini političar koji ima mu*a…’ OTKRIO POZADINU SUSRETA: ‘ZAISTA SAM MU TURIO STO KUNA! No, to je nevažno, svi ste prešutjeli jutrošnji incident’

Foto: Screenshot

Ilija Vučemilović, poznato je i cijenjeno ime u braniteljskim krugovima. Ovog veterana Domovinskog rata i predsjednika Udruge veterana Tigrova na obilježavanju obljetnice VRO Bljesak u Okučanima, prepoznao je čak i predsjednik Zoran Milanović.

U Okučanima se danas nakon svečanog dijela i obilježavanja 26.obljetnice VRO ‘Bljesak’ dogodio događaj koji su prenijeli svi mediji i kojem se od jutros priča i koji je izazvao veliki pozornost javnosti.

Milanović je naime pozvao Vučemilovića riječima “dođi, dođi, tko te naljutio”, nakon čega mu je Vučemilović prišao, rukovao se s njim i dobacio “ma nije mene nitko naljutio, mi smo stabilni”, te dodao: “dođite dečkima platiti piće, ako nemate, ‘turit’ ću vam ja sto kuna’”.

“Pa, dao sam mu sto kuna!”

O ovom neformalnom susretu i nesvakidašnjoj komunikaciji, popričali smo s veteranom koji je u šali predsjednika htio “pogurati” sa sto kuna. Pitali smo ga, koliko je u tom pozivu bio ozbiljan:

“Kao prvo, želim istaknuti da je Milanović jedini političar koji ima ‘mu*a’ jer je pokraj nas prošao pješice, za razliku od premijera i ostalih koji su se provozali u blindiranim vozilima. I sad svi pišu da sam mu rekao ‘dat ću ti sto kuna’. Ne, rekao sam ‘turit ću ti sto kuna’ i neka se to tako prenese. Osim toga, ja sam njemu zaista dao sto kuna, pogledajte snimku”, kaže nam Ilija koji cijelu ovu situaciju naziva nevažnom. Puno bitniji detalj koji se dogodio tijekom jutrošnjeg protokola, kaže, mnogima je promakao ili su ga uočili – ali su prešutjeli:

 



“Susret s Milanovićem i naša komunikacija je bio spontan trenutak koji je zapravo beznačajan, no mediji su ga izdvojili zato jer im je djelovalo simpatično, pa se od takvih situacija bespotrebno rade teme. Ono što zaista jest tema, je činjenica da u glavnom protokolu polaganja vijenca – Zbor udruga veterana Domovinskog rata, kao ni specijalna policija nisu sudjelovali”, kaže Vučemilović.

“Laž je da smo sudjelovali u službenom protokolu”

 

I zaista, u priopćenju MORH-a je istaknuto kako je položen zajednički vijenac, no Vučemilović kaže kako to nije točno:

“To je laž, nismo sudjelovali u tome. Mi smo svoj vijenac položili 15-tak minuta nakon njih.”

Kako bi smo provjerili ove navode, MORH-u smo poslali upit u kojem tražimo odgovor na pitanje “je li  zaista Zbor udruga veterana Domovinskog rata i specijalna policija svoj vijenac položila mimo službenog protokola”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI