VICE MIHANOVIĆ PROZIVA SPLITSKOG GRADONAČELNIKA: ‘Ne tvrdimo da je Puljak korumpiran, ali…’

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Nekadašnji kandidat za splitskog gradonačelnika, a sada oporbenjak, HDZ-ov Vice Mihanović objavio je status na Facebooku uoči nove sjednice Gradskog vijeća.

Poziva gradonačelnika Ivicu Puljka na očitovanje na optužbe na njegov te na račun njegovih suradnika koje, kako je istaknuo “pobuđuju ozbiljnu sumnju u način na koji se upravlja gradskim resursima i natječajima”.

“Ususret novoj sjednici Gradskog vijeća, umjesto zajedničkog bavljenja nagomilanim gradskim problemima i projektima, u proteklih nekoliko dana ponovno se digla prašina oko novih optužbi na račun gradonačelnika i njegovih suradnika, koje pobuđuju ozbiljnu sumnju u način na koji upravlja gradskim resursima i natječajima.

Kao odgovorna i konstruktivna oporba ne želimo sudjelovati u neredu i prepucavanju, ali s obzirom da se radi o nimalo ugodnim optužbama, izražavamo zabrinutost te pozivamo gradonačelnika da se očituje. Pogotovo zbog zvučnih obećanja gradonačelnika iz kampanje o najvišim standardima transparentnosti.

Naime, imali smo priliku čitati iz medija kako je protiv vrha gradske vlasti podignuta kaznena prijava zbog sumnje u namještanje natječaja. Nered u funkcioniranju Gradskog vijeća očito je popraćen i potpunim neredom i u izvršnoj vlasti. Nadalje, jučer smo mogli vidjeti nimalo ugodne optužbe da će se posao vrijedan 15 milijuna kuna provoditi bez javne nabave, što će određenoj privatnoj tvrtki omogućiti višemiljunsku zaradu.



Ne tvrdimo da je gradonačelnik korumpiran i da je činjenično utvrđeno sve navedeno, ali pozivamo gradonačelnika da u interesu naših sugrađana, a na kraju dana i u njegovom, preuzme odgovornost i do kraja se izjasni o optužbama kako umjesto priče o rebalansu proračuna ne bismo pričali o kaznenoj odgovornosti gradske vlasti i sudskim parnicama”, napisao je Mihanović na Facebooku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI