(VIDEO) APOKALIPTIČNO STANJE U NJEMAČKOJ! JAVIO SE OČAJNI HRVAT: ‘Grozno je, ostali smo bez struje, a imamo bebu, ne možemo joj pripremiti hranu!’

Foto: YT/Screenshot

Nakon strahovitog nevremena u Njemačkoj je jako teško stanje.

Ulice su poplavljene, a stanovnici su ostali bez struje. Cijeli dan na terenu su vatrogasci i policija, a sirene se neprestano čuju. Kiša bi trebala stati tek u petak.

“Ispred zgrade nam je sve poplavljeno, ali se možemo kretati. Nema struje, a to nam je problem jer imamo malu bebu. Ne možemo kuhati, ni bebi pripremiti hranu. Danas još nismo bili vani, rijeka se trenutno povukla u svoj tok, ali i dalje brzo teče”, rekao je za 24sata jedan Zagrepčanin koji se trenutno nalazi u Njemačkoj.

U susjednoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija su tijekom intervencije i pokušaja spašavanja građana od vodenih masa poginula dva policajca.

“Ja sam na trećem katu zgrade pa nikakvih problema osim struje i vode nisam imao. Susjedima s prvog kata su totalno uništeni stanovi, a trenutno samo čekamo vojsku i vatrogasce da nam isprazne podrume da nam mogu vratiti struju.



Dućani uopće ne rade, a ljudi vani čiste pijesak i blato koje je voda donijela. Cijeli grad je već dva dana bez struje, a tako će biti i danas. Kažu nam da ima vjerojatno i nestalih ljudi, no ništa ne znamo sa sigurnošću”, kaže Vedran Gubić iz Našica koji već tri godine živi u Njemačkoj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI