(VIDEO) CULEJU SMETAJU KADETI KOJI PLEŠU UŽIČKO KOLO, ALI NI ON NIJE IMUN NA ISTOČNJAČKE TONOVE: ‘Evo, HDZ popravlja ćirilicu’

Foto: YouTube/Screenshot

Kadeti zagrebačke Policijske akademije koji su snimljeni kako za vrijeme odmora plešu užičko kolo izazvali su burne reakcije javnosti.

Neki u tome ne vide ništa sporno, drugi to komentiraju frazom mladost-ludost pa im sve opraštaju, treći smatraju da je to tek odraz neukusa, a neki poput bivšeg saborskog zastupnika i predsjednika Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH Steve Culeja, traže sankcije za sve odgovorne u sustavu MUP-a.

Tako je Culej od ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića zatražio da provede izvide radi “utvrđivanja odgovornosti i sankcije zbog nedavnog incidenta”, smatrajući kako bi “našu demokraciju neki iskorištavali do te mjere da vrijeđa naš zdrav razum”.

“Oni koji se koriste prijateljskim okruženjem kako bi veličali neprijateljsku simboliku prikazujući to kao nedužan folklor ne mogu biti budući hrvatski policijski službenici”, napisao je Culej u utorak u svom priopćenju.

Međutim, njegovo moraliziranje nije se svima svidjelo. Tako je na redakciju Dnevno.hr stigla snimka na kojoj je Culej poprilično dobro raspoložen te se nalazi u opuštenom druženju, na kojemu je bio i predsjednik županijske skupštine Vukovarsko-srijemske Dražen Milinković, a na kojoj se također plesalo kolo.



Doduše, nije “užičko” koje je Culeju tako jako zasmetalo, ali zvuci harmonike neodoljivo podsjećaju na istočnjački melos. Jedan od Culejevih prijatelja na snimci u jednom trenutku uzvikuje: “Evo, HDZ popravlja ćirilicu”, jasno aludirajući na taj istočni prizvuk.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI