(VIDEO) Dvojica Zadrana uhićeni na Azorima s tonom i pol kokaina

screenshot

Kokain su prevozili na jedrilici WallStreet

Dvojica Zadrana, C.A. (33) i V.C. (42), zajedno s jednim Amerikancem, uhićeni su 1. srpnja na Azorima prilikom krijumčarenja 1.500 kilograma iz Južne Amerike.

Kokain su prevozili na jedrilici WallStreet, a uhitila ih je španjolska policija uz pomoć španjolske obalne straže, javljaju nizozemski mediji. Kokain se nalazi na brodu u 50-tak paketa, a uz drogu je pronađeno oružje i nepoznata količina novca.

Tako se priča o dvojici Zadrana uhićenih u pokušaju šverca rekordne količine kokaina za hrvatske prilike polako razbistruje. Naime, do informacijskog šuma u hrvatskim medijima došlo je zbog činjenice da je na području Azora, otočja u Atlantskom oceanu nedaleko zapadne obale Afrike, u razmaku od deset dana, u tri akcije portugalske i španjolske policije i uz pomoć međunarodnih agencija zaplijenjeno 4.750 kilograma kokaina te uhićeno devet osoba među kojima i troje hrvatskih državljana.

U prvoj akciji portugalske policije provedenoj 20. lipnja uhićen je jedan Britanac i dvojica Francuza, a zaplijenjeno je 1850 kilograma kokaina. U drugoj zajedničkoj akciji portugalske policije, portugalske mornarice i britanske agencije NCA, provedene 21. lipnja, na jedirilici “SY Oggy” zaplijenjeno je 1400 kilograma kokaina, a uhićeni su jedan britanski državljanin, jedan Nizozemac i jedan Hrvat koji je, po izvorima iz hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova, negdje s područja Rijeke.

U trećoj akciji španjolske policije uhićena su dvojica Zadrana sa tonom i pol kokaina.Zadrani su zadržani u istražnom zatvoru, a sudeći po agencijskom fotografijama objavljenim u portugalskim medijima, i onome što se u Zadru neslužbeno može doznati iz policijskih i pravosudnih krugova, nedvojbeno se radi o C.A. i V.C., policiji otprije poznatima po brojnim kaznenim djelima u vezi trgovine drogom, prenosi zadarski.hr.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI