(VIDEO) Glasnović o ‘knezovima Drpislavima’ i ‘crvenom plemstvu’

screenshot

Marasu poručio kako treba spaliti 'partijsku knjižicu'

Saborski zastupnik stranke Neovisni za Hrvatsku Željko Glasnović je u slobodnom govoru opisao uhićene u slučaju Uljanik kao ‘knezove Dripslave’ te dodao da se zalaže za zakon o podrijetlu imovine.  Također, oštro je odgovorio SDP-ovom zastupniku Gordanu Marasu.

“Kako je moguće da je Hrvatska isplatila 30 milijardi kuna za propale projekte Mastodonta iz bivšeg socijalističkog doba i da nitko nije uhapšen? Jučer su maznuli neke knezove Drpislave. Zagreb treba kip kneza Dripislava koji drži ruku u džepu druge osobe. To bi mogla biti ostavština dosadašnjih vlasti. Zalagao sam se za vladavinu prava, jednostavne zakone, brzu provedbu i porijeklo imovine”, rekao je Glasnović.

Također, Glasnović je pričao o režimu u bivšoj Jugoslaviji.

“Kako je moguće da hrvatski Kaligule poput Zlatka Canjuge, Piruška i ostali nasljednici crvenog plemstva…Porijeklo imovine. Gdje je imovina bivšeg sustava. Sjede neki ‘titojugendi’ ovdje i imaju tri, četiri stana u Zagrebu”, istaknuo ne Glasnović.

Glasnović je ostatak izlaganja posvetio odnosima bivšeg režima ‘krvavog bravara’ i židovske zajednice, a SDP-ov Gordan Maras tražio je povredu poslovnika. Međutim, predsjednik Sabora Gordan Jandroković je odbio i istaknuo da je slobodni govor platforma u kojoj zastupnici imaju pravo reći svoje mišljenje, koliko god ‘bilo neprihvatljivo’ to što govore.



Glasnović je SDP-ovcu odgovorio u svom stilu i rekao da misli kako bi “gospodin Maras trebao spaliti svoju partijsku knjižicu”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI