(VIDEO) GLUMIO TURISTA, PA NA TEČNOM HRVATSKOM IZVRIJEĐAO I NAPAO ŠAKAMA VOZAČA: ‘Go*no jedno smrdljivo!’

foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Splitska policija privela je osobu koju se dovodi u vezu s događajem u nedjelju ujutro, u autobusu javnog gradskog prijevoza, na liniji Split-Omiš, javili su iz policije.

Naime, uhićen je mladić koji je u nedjelju ujutro verbalno napao vozača gradskog autobusa linije 60.

“U prostorijama policije nalazi se osoba koju dovodimo u svezu s događajem jutros u autobusu javnog gradskog prometa te je nad njom u tijeku kriminalističko istraživanje”, potvrdili su za Dalmacija danas.


Sve je ostalo zabilježeno kamerom, pa se na snimci vidi i čuje verbalni napad mladića na vozača gradskog autobusa u nedjelju u 9.40 sati na autobusnoj stanici u Zagrebačkoj ulici u Splitu. Prema riječima očevidaca, mladić je isprva glumio da je turist, a zatim progovorio hrvatski te krenuo u verbalni napad.

“Go*no jedno smrdljivo, radi kune. Pu! Da imam više vode pljunuo bi te još!”, čuje se na snimci.Vozač ga je pokušao istjerati iz autobusa, pokušavši zatvoriti vrata, na koja se zatim mladić naslonio i tako ga onemogućio u namjeri.

U incidentu, srećom, nitko nije ozlijeđen.

“Na ulazu je momak tražio tri karte kod vozača i držao novčanicu od 1000 kuna u ruci. Šofer mu je pokušao objasniti da mora dati sitnije kune, pa da će dobiti karte, ali ovaj je uporno samo držao novac.

S obzirom na to da je taj momak govorio na engleskom jeziku, vozač je mislio da ga ne razumije dok mu objašnjava, pa je zamolio jednu putnicu da mu prevede, što je ona i napravila.

Onda je krenulo vrijeđanje vozača i to na hrvatskom jeziku, a potom i pokušaji udarca”, ispričao je za Dalmatinski portal direktor Prometa Miroslav Delić.

Dodaje kako je muškarac više puta zamahnuo prema vozaču, ali nije ga uspio dohvatiti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI