(VIDEO) IVICA, CRNI IVICA: Pojavio se video mladog Ivice Puljka kako pjeva ustaške pjesme! Evo kako je to pokušao opravdati

Photo:Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivica Puljak kandidat stranke Centar za gradonačelnika Splita bori se prema svim dosad provedenim anketama pred lokalne izbore za ulazak u drugi krug i ima realne izglede da u njega i uđe.

Izričito protiv ustaške ideologije

Više je puta u svojim javniim istupima osudio veličanje zločinačke NDH, ustaškog režima i korištenja ustaških simbola. Posljednji put učinio je to nedavno, točnije 10. travnja kada je rođendan NDH slavio predsjednik udruge 9. bojne HOS-a i njen ratni zapovjednik, pukovnik Marko Skejo, koji je u svom govoru ispred spomenika u Splitu branio pozdrav “Za dom spremni” ističući kako se “tim pokličem borilo za slobodu hrvatske države”.


“Građani Splita su uvijek bili i uvijek će biti ponosni na svoju antifašističku prošlost. To je neupitna i neizbrisiva vrijednost “– poručio je tada Puljak.

Kompromitirajuća snimkaNo danas se za Puljka pojavio jedan veliki problem koji bi možda mogao imati i reperkusije na njegovu kampanju i izglede na njima. samo šest tjedana od tog Puljakovog slavlja antifašizma, netko tko mu sigurno želi ‘sreću’ na izborima (16. svibnja) netko je poslao snimku na kojoj Ivica Puljak pjeva neke od najogavnijih ustaških pjesama u kojima se slave NDH, Ante Pavelić, zločinačka Crna legija…

Snimka je nastala 27. kolovoza 1994. godine na svabi Alene i Ante Tonkovića, a na kojoj je tada 25-godišnji Ivica Puljak bio kum mladoženji.

Video pogledajte OVDJE.

Stvarno mi je žao zbog toga. Na to sigurno ne mogu biti ponosan. To, apsolutno, ne želim niti mogu opravdati – poručio je Ivica Puljaku svoju obranu nakon što je vidio za njega kompromitirajuću snimku.

U međuvemenu Puljak se o svemu oglasio i na Facebooku

“U svoje 52 godine života napravio sam neke dobre stvari, ali i neke kojih se sramim i koje se ružne. Jedna od tih kojih se duboko sramim dogodila se prije 27 godina kada sam bio kum na svadbi na kojoj su se pjevale pjesme neprimjerenog sadržaja. Pjevao sam ih i ja. Zbog toga se želim ispričati cijeloj hrvatskoj javnosti.

Vrijednosti koje promoviram i u koje vjerujem u potpunoj su suprotnosti s ovim ružnim ispadom u prošlosti. Nadam se da će sve ono dobro što sam nastojao dati svojoj zajednici nadjačati jedan ružni izgred za kojeg ću, nadam se, dobiti oprost svojih sugrađana”, napisao je Puljak.

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI